Pointsharp och Secmaker går samman och satsar på Europa
Hem Säkerhet Pointsharp och Secmaker går samman och satsar på Europa

Pointsharp och Secmaker går samman och satsar på Europa

Publicerat av: Redaktionen

Backade av Main Capital gör nu de två svenska säkerhetsföretagen Pointsharp och Secmaker gemensam sak för att växa i Europa.

Pointsharp, med stöd av Main Capital, är på en tillväxtresa till att bli en ledande europeisk leverantör inom identitets- och åtkomsthantering.

Förvärvet är det första steget för Pointsharp i deras buy-and- build strategi.

Pointsharp och Secmaker går samman och satsar på Europa

Niklas Anderson, vd för SecMaker och Niklas Brask, vd för Pointsharp

SecMaker är en leverantör av certifikatbaserade IT-säkerhetslösningar på den nordiska marknaden och har en stark position inom sjukvård och offentlig sektor. SecMaker skyddar digitala identiteter för 1.8 miljoner användare i Norden och stöttar kunder från kontor i Stockholm och Helsingfors med sitt omfattande produktutbud. SecMaker kommer inom kort att lansera en svensk molntjänst – Live iD som gör det möjligt för europeiska kunder att få kontroll på sin åtkomsthantering och digitala identitetsinfrastruktur utan att göra dyra investeringar.

Den kombinerade gruppen kommer att bilda en ledande mjukvaruleverantör som betjänar mer än 1200 organisationer. Detta inkluderar redan gemensamma kunder som Migrationsverket och Försäkringskassan och det kombinerade erbjudandet kommer att skapa en one-stop shop för identitets- och åtkomsthantering.

Niklas Brask (vd för Pointsharp): ”Vi är väldigt glada över möjligheten att ha SecMaker som partner och tillsammans skapa en en ledande europeisk grupp för IT-säkerhet. SecMaker och Pointsharp är båda baserade i Stockholm och delar liknande bakgrund och företagskultur. Med Main Capital delar vi visionen om att bygga en ledande europeisk säkerhetsleverantör.”

Niklas Anderson (vd for SecMaker): ”Aldrig förr har hoten mot IT-säkerhet varit så många och så farliga som idag. Behovet för stark säkerhet har ökat, speciellt behovet att fasa ut lösenords baserade säkerhetssystem. Alla IT system och hela verksamheten måste involveras i övergångsprocessen. Med Pointsharp utvecklar vi nu ett komplett erbjudande som ger IT chefer medel för att avvärja de flesta säkerhetshoten.”

Charly Zwemstra (Managing Partner Main Capital): ”Kombinationen av Pointsharp och SecMaker skapar en ledande leverantör av säkerhetsprogramvara på den svenska marknaden med stor potential för framtida tillväxt i nordvästra Europa. Det gemensamma produkterbjudandet kommer att stärka båda bolagens position, och de delar många gemensamma kunder med kompletterande erbjudanden. Tillsammans med ledningsgruppen för den kombinerade Pointsharp– gruppen kommer vi att fortsätta arbeta med att skapa mervärde för kunderna genom utbyggnad och vidareutveckling av produktsortimentet, både organiskt och genom förvärv i Norden, Benelux och DACH.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>