Polycom: ”Bring your own” lyfter videokonferens
Hem Trender Polycom: ”Bring your own” lyfter videokonferens

Polycom: ”Bring your own” lyfter videokonferens

Publicerat av: Redaktionen

Enligt en undersökning som Polycom har låtit göra kan mobila enheter ge videokonferens det lyft som det länge pratats om. 

Även om videokonferens inte riktigt har tagit fart är det på god väg. Det hävdar i vart fall leverantören Polycom, och stöder sig på en undersökning i frågan. Resultatet visar att att användare utnyttjar möjligheten i allt högre grad, mycket tack vare smarta telefoner och surfplattor. Nästan åtta av tio i undersökningen utnyttjar sin telefon och hälften tar till surfplattan.

En annan trend som driver användningen av videokonferens är användarnas sug efter att kunna arbeta inte bara på kontoret, utan hemifrån eller på kaféer. Här pekar Polycom på en annan undersökning som pekar på att så många som 66 procent tror att möjligheten att arbeta flexibelt har större påverkan på företagets finansiella resultat än kostnadsminskningar.  Samtidigt tror visserligen bara fyra av tio att produktiviteten höjs på detta sätt.

Polycom har också förslag på hur dina kunder kan öka graden av mobilitet, behändigt förpackat i fem punkter.

1. Identifiera användarna

Det är viktigt att veta vilka personer som kommer att använda de mobila videolösningarna. Vilka funktioner har de på företaget, hur teknikkunniga är de? Alla passar inte för samma lösningar, så försäkra dig om att du diskuterar alla möjligheter innan du lägger fram din strategi.

2. Hur ska den användas?

Ta reda på hur dina medarbetare kommer att använda sig av mobil video. Kommer de ringa in till möten med flera deltagare, kommer de presentera saker? Måste de kunna dela med sig av innehåll? Det är viktigt att förstå hur video utökar de samarbetsmöjligheter som finns – ta reda på hur det skulle se ut i dina medarbetares dagliga arbete.

3. Vilka enheter kommer användas?

Om du redan har en BYOD-strategi inrättad, måste du anpassa dina system att klara iOS-, Android- och Windows-system. Om det är företaget själva som ska stå för enheterna – försäkra dig om att de fungerar bra för videokonferens. Vissa mobiltelefoner och surfplattor är inte lämpade för videokonferens, de kan till exempel sakna kamera på framsidan av enheten – eller så kan systemet sakna de appar som behövs.

4. Ta reda på nätverkskraven

Behöver dina anställda 3G eller 4G och hur mycket datatrafik kommer de att konsumera? Tänk på dessa fyra huvudsakliga saker när du väljer teleoperatör; kostnad, täckning, bra upptid och hastighet. Att ditt kontors Wi-Fi fungerar bra och stödjer tillräckligt många mobila enheter samtidigt är också viktigt.

5. Lär ut

Lär dina medarbetare hur de kan få ut det mesta av mobil videosamverkan. Det inkluderar allt från att ställa in mobilapparna ultimat för olika typer av nätverksförhållanden till att gå igenom viktiga säkerhetsfrågor för att hålla enheterna säkra från oönskade besökare.

Källa: Polycom

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>