Polycom och Microsoft utökar sitt videosamarbete i Office 365 och Skype for Business

Polycom, Inc och Microsoft Corp, tillkännagav idag  att de tänker utöka räckvidden för möten i Skype for Business så att Polycoms kunder i alla storlekar ska kunna utnyttja sina existerande videoinvesteringar när de flyttar över till miljöer med Microsoft Office 365 och Skype for Business.

Dessutom kommer Microsoft-kunder som är nya till videosamarbete att ha möjligheten att använda Polycoms beprövade teknik i sina nya driftsättningar. Kunder kommer också att kunna samarbeta med andra befintliga videoplattformar med hjälp av en ny molnbaserad interoperabel videotjänst byggd av Polycom och Microsoft.polycom

Polycoms branschledande RealPresence Group Series-lösningar för videokonferenser på plats kommer att vara behöriga på Skype for Business server och stödjas i Office 365. Polycom RealPresence Touch har ett välbekant
användargränssnitt som liknar det i Skype for Business vilket kommer att göra det ännu lättare för Skype for Business-användare att integrera videokonferenser in i sina nuvarande arbetsflöden. RealPresence Group Series-lösningar används för alla typer av möten i allt från små mötesrum till uppslukande telepresencerum vilket kommer låta Skype for Business utöka sin räckvidd in till konferensrum, styrelserum och mötesrum i alla storlekar.

Dessutom kommer Polycom som en del av Microsofts nyligen tillkännagivna Project Rigel leverera en ny produktlinje med rumslösningar specialbyggda för Skype for Business som kommer att erbjuda Plug and Play-enkelhet för en mängd olika konfiguration så att behoven för företag och rum i alla storlekar ska mötas. Dessutom kommer Polycoms ledande röst- och videotekniker som Polycom CX5100 och Polycom RealPresence Trio att certifieras för Project Rigels lösningar.

“Under vårt 12 år långa partnerskap har Polycom och Microsoft arbetat i tandem för att leverera branschledande samarbetslösningar designade för att främja förbättrad produktivitet och förbättrade arbetsflöden samtidigt som de tillhandahåller en oöverträffad användarupplevelse”, sa Peter Leav, VD för Polycom.  “Våra kunder har sagt till oss att de förlitar sig på våra gemensamma lösningar för att kunna nå den högsta nivån av produktivitet och effektivitet. Tillsammans utrustar vi kunder av alla storlekar med ‘cloud-ready’ lösningar som kommer att hjälpa dem att dra fördel av de kraftfulla förmånerna som följer samarbete i framtidens arbetsplats.”

Många kunder vill överbrygga heterogena lösningsmiljöer när de flyttar till Office 365.  De två företagen tillkännagav även idag att Polycom kommer att leverera branschens första molnbaserade interoperabla videotjänst, förlagd på Microsoft Cloud, för Office 365-kunder. Detta låter Office 365-kunder utnyttja sina befintliga videoinvesteringar och förena dem med sådana från andra leverantörer, inklusive Polycom, Microsoft och Cisco, allt eftersom de flyttar till molnet. Denna tjänst kommer även att erbjuda funktionerna från Polycom RealConnect-teknik vilken tillhandahåller användare av Skype for Business och slutpunkter som inte är från Microsoft med samma Skype for Business- samarbetsupplevelse.  

“Att föra samman Skype for Business i Office 365 med Polycoms högkvalitativa bild- och ljudlösningar ger kunder den mest fullständiga verktygslådan när det gäller samarbete för den moderna arbetsplatsen”, sa Zig Serafin, Corporate Vice President för Skype for Business.

Post Comment