PostNord ingår samarbete med Stratasys för 3D-printing
Hem Nyheter PostNord ingår samarbete med Stratasys för 3D-printing

PostNord ingår samarbete med Stratasys för 3D-printing

Publicerat av: Redaktionen

Samarbetet inleds med PostNord Strålfors köp av Stratasys unika 3D-printer J750 med fullfärg och multimaterialfunktion

PostNord ingår samarbete med Stratasys för 3D-printing 2 PostNord Strålfors, som ingår i PostNord koncernen, den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar i Norden meddelar att de ingår ett samarbete med Stratasys (Nasdaq: SSYS), en global ledare inom lösningar för additiv teknologi. Samarbetet innebär att PostNord Strålfors kan använda Stratasys expertis och tekniska lösningar för additiv tillverkning, och skapa en on-demand-produktion och distribution av 3D-delar åt en rad olika kunder i PostNords logistiknätverk.

En del av PostNord Strålfors strategi är att bli kundernas digitaliseringspartner och utforska möjligheterna med disruptiv teknologi. PostNord Strålfors har identifierat additiv tillverkning som ett steg i företagets tjänsteerbjudande för att tillgodose kundernas föränderliga behov, genom att kombinera PostNord Strålfors erfarenhet från 2D-printing med nya 3D-printingtjänster.

Med stöd av Stratasys avser PostNord Strålfors även att utforska nya marknadsmöjligheter i en mängd olika branscher.

”På PostNord Strålfors strävar vi efter att bli kundernas digitaliseringspartner och vi arbetar kontinuerligt med digital utveckling och med att utforska nya affärsmöjligheter”, säger Ylva Ekborn, VD för PostNord Strålfors. ”I Stratasys får vi en partner vars tekniker för additiv tillverkning är beprövade i en rad olika branscher, och en branschledare som vi kan växa och utvecklas tillsammans med.

Stratasys regionala partner Protech tillhandahåller nödvändig lokal support hos PostNord Strålfors, med bland annat maskiner, tjänster och kunskap.

Det omfattar bland annat inköp av en Stratasys J750 – världens enda 3D-skrivare med fullfärg och multimaterialfunktion på marknaden.

”Med den engagerade, lokala supporten från Protech planerar vi att snabbt integrera den här tekniken i vårt tjänsteerbjudande och ha den tillgänglig för kunder inom kort”, fortsätter Ylva Ekborn.

Andy Middleton, VD för EMEA på Stratasys, sammanfattar: ”PostNord är expert på den nordiska logistikmarknaden, och vi är mycket glada att med dem som partner kunna ge våra lösningar en större spridning. Med hjälp av vår lokala partner Protech hjälper vi PostNord och PostNord Strålfors att utnyttja de avancerade funktionerna i vår additiva teknik för att tillgodose deras kunders behov på bästa möjliga sätt. I synnerhet vill vi utforska hur vi kan utnyttja de unika fördelarna som additiv tillverkning erbjuder logistiksektorn, från snabbare leverans av delar till kortare leveranskedjor och minskade kostnader. Samtidigt hoppas vi kunna kan dra lärdomar från nya tillämpningar och användningsområden i PostNords diversifierade kundbas.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>