Prevas AS och Nebb Engineering ingår strategiskt samarbete
Hem Nyheter Prevas AS och Nebb Engineering ingår strategiskt samarbete

Prevas AS och Nebb Engineering ingår strategiskt samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Prevas verksamhet i Norge växer inom lösningar för produktionsoptimering och underhållsstyrning och satsar starkt på dessa områden.

Prevas AS och Nebb Engineering ingår strategiskt samarbete

Nebb Engineering

För att fortsättningsvis även kunna erbjuda företag andra lösningar inleds ett närmare samarbete med Wonderware-partnern Nebb Engineering.

Samarbetet innebär att Prevas lämnar över ansvaret för Wonderware-kunderna i Norge till Nebb och att Nebb övertar en av Norges mest erfarna Wonderware-resurser från Prevas. Företagen kommer framöver även att arbeta gemensamt med strategiska möjligheter.

– Prevas i Norge har på senare år upplevt en god tillväxt och utveckling. Framförallt när det gäller lösningarna Mikon och Infor EAM, säger Einar Alexander Andersen, VD för Prevas i Norge.

– Det här är områden som vi förväntar oss ska fortsätta växa. Samtidigt har Wonderware blivit en mindre del av verksamheten och vi är därför mycket glada över att ha hittat en partner med kompletterande lösningar och kompetens som kan bidra till att ge våra Wonderware-kunder här bästa lösningen framöver.

– Vi ser också en stor potential i övriga lösningar och kompetenser som finns hos Nebb. Vi tror det kommer att ge nya gemensamma möjligheter i form av integreringar och nya lösningar för kunderna. Vi kommer att samarbeta tätt med Nebb för att utforska möjligheterna och vi ser fram emot att visa marknaden vad vi kan skapa tillsammans, fortsätter Einar.

– Vi på Nebb är glada över att kunna stärka vårt Wonderware-team ytterligare, säger Alexander Risøy, VD för Nebb Engineering AS. Vi har i dag en av de största Wonderware-miljöerna i Norge med drygt tio ingenjörer som jobbar med System Platform och förvaltar flera av de största Wonderware-installationerna i landet.

– Andra områden är el och drift, programvaruutveckling (.Net, Azure/AWS och mobilt) samt Industrial Internet of Things (IIOT). Vi ser spännande synergier med Prevas i Norge på de här områdena, fortsätter Alexander.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>