Prevas väljer Cygates moln med eget nät
Hem ÅTERFÖRSÄLJARECYGATE Prevas väljer Cygates moln med eget nät

Prevas väljer Cygates moln med eget nät

Publicerat av: Redaktionen

Det tekniska IT-företaget Prevas väljer Cygates prisbelönta Hostad VMware-moln för att drifta sina IT-system.

Prevas kan därmed förlänga sitt existerande IT-nät direkt in i Cygates datahallar. Cygate har Prevas väljer Cygates moln med eget nät 2ansvarat för migreringsprojektet och miljön gick live i februari.

Prevas är ett tekniskt IT-företag som erbjuder lösningar och tjänster till företag som utvecklar produkter med ett stort IT-innehåll eller som har behov av att effektivisera eller automatisera sin verksamhet. Prevas använder sig såväl av drift i molnet som i egen regi, både för sin egen och för sina kunders IT. När företaget vuxit ur den egna plattformen gjordes därför en gedigen studie av alternativen i den egna datahallen, med hybrid IT och med extern molndrift samt en upphandling i konkurrens.

Prevas sökte en ökad stabilitet och säkerhet med övervakning och support 24/7 ihop med en flexibilitet att själva snabbt kunna öka och minska serverkapaciteten efter den ofta projektdrivna verksamhetens behov. Företagets IT-avdelning med tre personer önskade outsourca hårdvaruhanteringen till ett moln för att kunna fokusera på att skapa mervärde för bolaget. Till slut föll valet på Cygate för att hosta Prevas IT-stödsystem:

– Cygate har kontor nära oss, förmåga att leverera mer IT vid behov och gav oss en prisvärd lösning utan någon som helst inlåsning. Samtidigt får vi löpande hjälp av en driftpartner med hög specialistkompetens, mycket bra hårdvara och säkerhet, säger Prevas IT Manager Stefan Wahlund.

– Prevas som själva driftar och utvecklar ledande IT-lösningar i molnet tillhör de mest kompetenta tänkbara köparna och vi är hedrade av deras val. När de väljer lokalproducerad IT hos oss är det ett kvitto på vår förmåga som helhetsleverantör, säger Cygates försäljningsdirektör Kåre Nordström.

Hos Cygate får Prevas hjälp av ett dedikerat team som ansvarar för migreringsprojektet och fortsatt proaktiv Professional Hosting-service framöver med applikationsdrift. Driftplattformen blir Cygates Hostad VMware som under varumärket Ipeer de två senaste åren valts till ”Bästa server i molnet” i branschtidningen Techworlds stora IaaS-test. Molnet hostas på flera datacenter i Sverige och med SAN/SSD-lagring efter behov.

Cygate bistår även med en kvalitetssäkrad dataförbindelse från Telia. Prevas kan därför förlänga sitt existerande nät dit så att molnet upplevs som en del av befintlig infrastruktur. Upplägget medför dels att färre ändringar behövs i nätet, dels en extra grad av säkerhet då Prevas existerande accesser är enda vägen in. Prevas kan också flytta arbetslaster mellan sitt eget datacenter och det nya molnet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>