PRO Unlimited byter nu företagsnamn till Magnit
Hem NyheterFöretagsnyheter PRO Unlimited byter nu företagsnamn till Magnit

PRO Unlimited byter nu företagsnamn till Magnit

Publicerat av: Redaktionen

PRO Unlimited, moderbolag till Workforce Logiq, meddelar idag att man byter till ett nytt företagsnamn – Magnit.

Företaget är en leverantör av integrerade tjänster inom digital kompetensförsörjning och hantering av extern arbetskraft, så kallad Integrated Workforce Management (IWM). Workforce Logiq köptes av PRO Unlimited under 2021.

Namnbytet sker redan idag och är en del av en större omprofilering av företaget. Syftet är att kraftsamla och ta en ledande roll i den digitala transformationen av den moderna arbetsmarknaden och dess processer. Det nya namnet har också en tillhörande tagline, The Evolution of Work, som anknyter till ambitionen att hjälpa företag säkra kompetensförsörjningen och hanteringen av extern arbetskraft och ge dem bättre förutsättningar att lyckas.

”Arbetsmarknadens karaktär är under förändring och vårt företag utvecklas i linje med det”, säger Kevin Akeroyd, VD för Magnit. ”Under de senaste 30 åren har PRO Unlimited gjort sig kända som en föregångare inom tjänster för kompetensförsörjning.Tillsammans med våra kunder har vi nu utvecklats från ett tjänsteföretag till en branschledande plattform med integrerade tjänster inom digital kompetensförsörjning och hantering av extern arbetskraft.”

PRO Unlimited byter nu företagsnamn till MagnitTack vara en rad förvärv – bland annat av svenska Workforce Logiq – och partnerskap i kombination med egen innovation och utveckling är Magnit-plattformen idag globalt sett den mest kompletta plattformen för digital kompetensförsörjning och hantering av extern arbetskraft på marknaden.

Plattformen gör det möjligt för företag att tänka mer strategiskt kring sin hantering av kompetens, något som kan minska kostnaderna med upp till 40 procent samtidigt som flexibiliteten för externa arbetskraft och kompetensförsörjning kan ökas.

Företaget har redan börjat dela sin nya identitet med sina 3 000 anställda globalt varav 110 i Norden, och kommer att fortsätta sin övergång från Workforce Logiq till Magnit under de kommande månaderna med att introducera det nya varumärket till kunder, leverantörer och partners. Förutom namnbytet introducerar Magnit också en ny varumärkesidentitet som innehåller en uppdaterad logotyp och en ny orange och blå färgpalett som bland annat kommer att användas på den nya webbplatsen http://www.magnitglobal.com.

”Namnbytet markerar början på en ny era för vår verksamhet”, säger Vidhya Srinivasan, global marknadschef på Magnit. ”Formen på den nya Magnit-logotypen symboliserar vårt arbete med att skapa en djärv form med magnetisk kraft, och som för människor samman. Den tydliggör vårt mål att leverera bättre möjligheter till en framgångsrik kompetensförsörjning för våra anställda, kunder, leverantörer och partners.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>