Hem Nyheter Proact förvärvar PeopleWare för att förstärka tjänsteverksamheten och växa på viktiga marknader

Proact förvärvar PeopleWare för att förstärka tjänsteverksamheten och växa på viktiga marknader

Publicerat av: Redaktionen

Förvärvet av PeopleWare, en topprankad leverantör av IT-tjänster, förstärker Proacts närvaro på den nederländska och belgiska marknaden och tillför samtidigt ytterligare kompetens för att leverera molntjänster till medelstora och stora företag.

Proact förvärvar PeopleWare för att förstärka tjänsteverksamheten och växa på viktiga marknader 2

Jonas Hasselberg, VD och koncernchef för Proact IT Group AB

Proact IT Group AB, en ledande fristående integratör inom datacenter och molntjänster, har förvärvat PeopleWare ICT Solutions BV, ett företag som levererar IT-drifttjänster med verksamhet i Nederländerna och Belgien. Detta förvärv har en betydande roll för Proacts strategi och uppdaterade tillväxtmål, där ambitionen är att fortsätta utveckla och bredda företagets erbjudande och samtidigt skapa en större närvaro på marknader med hög potential.

PeopleWare, som grundades 2003, är ett privatägt företag med drygt 220 anställda och mer än 170 aktiva kunder. Genom förvärvet får Proact en kraftigt förstärkt närvaro i Nederländerna och Belgien med ökad kapacitet att leverera marknadsledande IT-tjänster till medelstora och stora företag och myndigheter.

Kärnverksamhet omfattar molntjänster som outsourcing och drift av IT-infrastruktur samt affärsinriktade konsulttjänster och IT-bemanning. PeopleWare rankades som nummer ett i branschundersökningen Giarte Outsourcing Performance 2019, där Proact erhöll andraplatsen.

Bolaget förvärvas från grundarna, som stannar kvar i företaget och som tillsammans med dess anställda kommer att integreras med Proact i Nederländerna och Belgien.

Jonas Hasselberg, VD och koncernchef för Proact IT Group AB kommenterar:

“Vi är väldigt glada över att välkomna PeopleWare till Proact-familjen. Tillsammans skapar vi ytterligare värde för våra gemensamma kunder. Vi kan nu dessutom erbjuda en ännu starkare portfölj och bredare kompetens, inte minst inom hybrida molnlösningar. Förvärvet av PeopleWare bidrar även till Proacts strategiska mål för ökad omsättning och förbättrad EBITA-marginal, i linje med koncernens uppdaterade strategi och finansiella mål.“

Sander Dekker, Business Unit Director West på Proact IT Group AB tillägger: “Precis som namnet antyder är PeopleWare ett företag som drivs av duktiga, engagerade människor som tillsammans med vårt fantastiska Proact-team kommer bilda en ledande tjänsteorganisation på Benelux-marknaden för konsult- och outsourcingtjänster.“

Mark van Liempt, VD för PeopleWare instämmer:

“Genom att vi blir en del av Proact får PeopleWare möjlighet att ytterligare utvidga vår verksamhet inom outsourcing och andra tjänster. Proacts stora kundbas, tillsammans med vårt kunnande och erfarenhet inom IT-outsourcing, ger oss nyckeln till fortsatt tillväxt och framgång. Sammanslagningen av våra företag skapar mervärden för befintliga kunder och förstärker vår gemensamma närvaro på IT-marknaden i Nederländerna och Belgien.”

Köpeskillingen uppgår till 17 miljoner Euro och baseras på PeopleWares resultat för helåret 2019, vilket motsvarar 8 gånger justerat EBITA. Köpeskillingen utbetalas under en period om 24 månader efter slutfört förvärv. PeopleWare, med en uppskattad årsomsättning på 28 miljoner Euro, kommer omedelbart att konsolideras in i koncernens resultat.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>