Proact levererar flashlagring till finansaktören SIX
Hem Nyheter Proact levererar flashlagring till finansaktören SIX

Proact levererar flashlagring till finansaktören SIX

Publicerat av: Redaktionen

Proact har fått en order från SIX Financial Information på ett flashbaserat lagringssystem från Nimble Storage. Pris kombinerat med prestanda avgjorde affären, enligt kundens it-chef. Levarantören kallar affären en milstolpe för sin Sverigeetablering.

Delar av pressmeddelandet:

SIX Financial Information är den tredje största leverantören av finansiell information i Europa och är ledande inom området i Norden. Det nya lagringssystemet från Proact som just tagits i drift av SIX för verksamheten i Norden är en adaptiv flashlösning där prestandan levereras och skalas med hjälp av CPU.

– Vi ser detta som nästa steg inom lagring och valde lösningen från Nimble Storage och Proact främst för att den ger mycket bra pris/prestanda, säger Niclas Gustafsson, Head of IT Services vid SIX Financial Information Sweden.

Affärskritiska applikationer på nya systemet

SIX använder flera olika plattformar för datalagring parallellt och vissa affärskritiska applikationer har från början lagts på det nya lagringssystemet, som har ett brett användningsområde där det dels ger stöd till den löpande verksamheten, dels till utveckling och test.

– Att SIX valt just denna lösning till sin produktionsmiljö är extra kul då Nimble är en av flera nya leverantörer som vi kompletterat vår produktportfölj med under den senaste tiden, säger Lena Eskilsson, vice VD på Proact.

– Proact är en strategiskt viktig partner för oss och SIX första installation av vår lösning är en milstolpe för vår etablering på marknaden i Sverige. Samarbetet med Proact har haft en avgörande betydelse för att framgångarna kommit så snabbt då de sitter på en otrolig kompetensbas, säger Clare Loveridge, EMEA-chef på Nimble Storage.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>