Hem Nyheter Proact tecknar flerårigt avtal om IT-driftstjänster med SBU

Proact tecknar flerårigt avtal om IT-driftstjänster med SBU

Publicerat av: Redaktionen

Statens beredning för medicinsk och social utvärdering (SBU) har anlitat Proact för att ta hand om myndighetens IT-drift.

Proact tecknar flerårigt avtal om IT-driftstjänster med SBU 2

Lena Eskilsson, VD för Proact IT Sweden AB

SBU har valt Proact som ny leverantör av IT-driftstjänster efter en upphandling som utgick från Kammarkollegiets ramavtal för IT-drifttjänster. Avtalet är flerårigt och beräknas totalt vara värt cirka 20 miljoner kr över hela avtalstiden.

Uppdraget omfattar tjänster inom infrastruktur, nätverk, IT-arbetsplats samt servicedesk som stödfunktion till verksamheten. Det innebär att Proact blir en förlängning till SBU:s IT-avdelning och även agerar rådgivare och strategisk partner till SBU i myndighetens fortsatta digitalisering.

Proacts arbetsplatstjänster ger SBU möjlighet att bygga en individuellt anpassad användarmiljö som både tillgodoser yrkesroller med skilda behov och verksamhetens krav inom bland annat mobilitet, sekretess, tillgänglighet och prestanda. Arbetsplatstjänsterna är molnanpassade för att kunna dra nytta av ny teknologi, med en leveransmodell som ger möjlighet till snabb kapacitetsförändring vid tillfälliga behov.

– Det är med stor glädje vi fått SBU:s förtroende att leverera IT som tjänst där Proact ansvarar för drift och förvaltning av hela deras IT-miljö. Genom Proacts privata molnplattform kommer vi att stödja myndighetens digitaliseringsresa med en hög grad av flexibilitet, säger Lena Eskilsson, VD för Proact IT Sweden AB.

Proacts tjänster inom IT-drift omfattar allt från hantering av infrastruktur till drift av applikationer och support till användarna. Leveransen sker från Proacts säkra datacenter i kombination med utvalda publika molntjänster. Proacts servicedesk fungerar som kontaktpunkt för alla supportärenden.

– Vi ser en positiv utveckling för Proacts privata moln- och driftstjänster, både inom den privata sektorn och genom flera nya ramavtalskunder inom offentlig verksamhet, säger Lena Eskilsson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>