Promethean ingår nordiskt distributionsavtal med EET Europarts

Promethean, en global leverantör av utbildningslösningar, har valt EET Europarts som ny distributionspartner i Norden.

EETDistributionsavtalet träder i kraft per September 2015. EET Europarts ska med sitt nordiska distributionsnätverk samt sin erfarenhet och kompetens inom Pro-AV marknaden, stärka Prometheans närvaro i Norden.

Martin Vine, Head of Northern European Sales hos Promethean säger: “Vi har haft stora framgångar på den nordeuropeiska marknaden under de senaste åren, men med den fortsatta utvecklingen av vårt sortiment och de betydande investeringar vi har gjort, är det nödvändigt att vi expanderar vår distribution. EET Europarts är en strategisk partner med dess utmärkta logistik set-up och flerskiktade distributionskanaler som passar mycket väl in i vår befintliga kanalmodell. Vi är mycket entusiastiska över de möjligheter som ligger i avtalet och ser fram emot ett framgångsrikt samarbete med EET Europarts. “
EET Europarts har säljbolag i Danmark, Finland, Norge och Sverige, och kommer bland annat att bidra till att öka medvetenheten om Promethean lösningar, och särskilt inrikta sig på försäljningen av nya “ActivPanel”.

EET Europarts enastående logistik-setup gör det möjligt att kunna erbjuda snabba leveranser i hela Norden, och EET Europarts kan därmed bidra till att ytterligare stärka Prometheans erbjudanden till kunderna.

Claus Calmar, Business Manager för Pro AV & Digital Signage hos EET Group, säger: “Prometheans produkter är en perfekt matchning till EET Europarts sortiment, särskilt när det gäller pekskärmar till utbildningssektorn och utbildningssegmentet i allmänhet. Vi ser mycket fram emot att arbeta med Promethean.”

Post Comment