PTC förvärvar Lifecycle Management-bolag Intland Software
Hem NyheterTech News PTC förvärvar Lifecycle Management-bolag Intland Software

PTC förvärvar Lifecycle Management-bolag Intland Software

Publicerat av: Redaktionen

PTC meddelade idag att de har undertecknat ett avtal om att förvärva Intland Software för cirka 280 miljoner dollar.

Intland utvecklar och marknadsför Codebeamer Application Lifecycle Management (ALM)-mjukvaruprodukter, inklusive ett nästa generations molnfärdigt och helt integrerat erbjudande.

Förvärvet förväntas avsevärt bredda och fördjupa PTCs ALM-portfölj för säkerhetskritiska och reglerade branscher. Transaktionen förväntas avslutas under PTCs tredje kvartal under förutsättning att tillämpliga stängningsvillkor är uppfyllda.

”Med Codebeamer kommer vi att bredda och fördjupa vår ALM-portfölj och göra det möjligt för oss att ytterligare stödja våra kunders ansträngningar att införliva sofistikerade mjukvarusystem i sina produkter,” säger Jim Heppelmann, VD och koncernchef, PTC. ”Detta förvärv kommer också att komplettera våra styrkor inom PLM och modellbaserad systemteknik som en del av vår Digital Thread-portföljstrategi.”

Intland har sitt huvudkontor i Stuttgart, Tyskland, och betjänar ett imponerande spektrum av globala ALM-företagskunder verksamma inom fordons-, biovetenskaps-, hemelektronik-, samt flyg- och försvarsindustrin.

PTC förvärvar Lifecycle Management-bolag Intland SoftwareNyckeln till Codebeamers framgång är dess flexibla, moderna och användarvänliga gränssnitt. Codebeamer förser kunder med krav-, risk- och testhanteringsmöjligheter, samtidigt som det stödjer modern smidig mjukvaruutveckling och integration med de främsta verktygen för DevOps och källkodshantering, som mjukvaruutvecklare älskar. Codebeamers färdigskapade mallar och partnerintegrationer gör det enklare för kunder att uppfylla de stränga krav som är vanligt förekommande i reglerade branscher.

PTC planerar att erbjuda Codebeamer helt fristående och i kombination med både Windchill och Arena PLM-erbjudanden, samt att fortsätta förbättra och stödja sin befintliga ALM-lösning.

”Hela Intland-teamet är stolta över den framgång vi har haft med att utveckla och leverera ett modernt ALM-erbjudande som har blivit allmänt accepterat på marknaden,” säger Janos Koppany, VD, Intland Software. ”Våra Codebeamer-erbjudanden är perfekta komplement till PTCs portfölj av produktutvecklingslösningar och vi ser fram emot att fortsätta vår resa som en del av PTC.”

Transaktionen kommer att finansieras med kontanter och belopp som lånats under PTCs befintliga kreditfacilitet. Den 27 april planerar ledningen diskutera den förväntade effekten som Intland-förvärvet kommer att ha på PTCs finansiella och operativa mätvärden under det finanspolitiska kvartalsresultatet för andra kvartalet.

Centerview Partners LLC agerade exklusiv finansiell rådgivare till PTC vid transaktionen

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>