PTC tillkännager ThingWorx öppna plattformsstrategi

Den globala teknikleverantören PTC utökar sin Internet of Things (IoT) öppna plattformsstrategi ThingWorx genom att stödja branschens ledande offentliga IoT-molntjänsteerbjudanden.

Förutom att erbjuda sin egen molntjänst, ThingWorx-plattformen, integreras plattformen nu med Amazon Web Services (AWS) IoT, och kommer att till fullo stödja Microsofts Azure IoT Hub i juli. PTC kommer att fortsätta skapa ytterligare molntjänsteintegrationer för ThingWorx, som gör det möjligt för kunderna att ladda nedförverkliga det kollektiva utbudet av tjänster som tillhandahålls av dessa företag, däribland tillgången till anslutna enhetsdata.

Molntjänster för enheter blir en alltmer integrerad del av IoT-landskapet, som används av företag för att fånga och analysera stora mängder data från “saker” i IoT. En av utmaningarna för företag hittills är att de vill investera mer tid på innovation av molntjänster ovanför denna nivå, bygga applikationer som utnyttjar underliggande enhetsmolndata. PTCs integration av ThingWorx-plattformen med AWS IoT och överhängande integration med Microsoft Azure IoT Hub, tillsammans med framtida produktmolnstöd, gör det möjligt för företag att mer fullständigt utnyttja sina molninvesteringar samt mixa och matcha deras föredragna kombination av världsklasskomponenter från en rad molnleverantörer och ThingWorx.

–        Vår öppna IoT-plattformsstrategi drivs av våra kunders behov av att växa och skala sina IoT-projekt. Genom ett nära samarbete med ledande leverantörer av IoT-molntjänster, kan vi skapa värde utan motstycke utifrån IoT, som gör det möjligt för våra kunder att ytterligare förbättra sina produkter och erbjudanden, säger Jim Heppelmann, VD, PTC.

–        Molnet blir allt viktigare för tillväxten av företags-IoT, och IT-arkitekter måste därför överväga vilka IoT-molnplattformar som kommer att fungera som en grund för deras IoT-initiativ idag och i framtiden. PTC tar ett viktigt steg genom integrationen av ThingWorx-plattformen med de ledande IoT-molnplattformarna. Detta kommer inte bara att öka öppenheten i ThingWorx som plattform, utan kommer också göra det möjligt för PTCs kunder att identifiera och implementera lämpliga komponenter tvärs över molnplattformar för att främja sina IoT-initiativ, säger Vernon Turner, Senior Vice President, IDC.

För företagskunder möjliggör integrationer med flera molntjänsteerbjudanden flera förväntade fördelar, bland annat:

  • Betydligt snabbare utvecklingshastighet – Företag och IoT-baserade tjänsteleverantörer i alla industrier tävlar om att bygga konkurrenskraftiga IoT-baserade erbjudanden. Den ThingWorx-modellbaserade utvecklingsmiljön, med färdiga integrationer till stora molnplattformar, gör det möjligt för kunderna att påskynda utvecklingen och time-to-market, vilket ger en viktig konkurrensfördel.
  • Öppen lösning –ThingWorx-arkitekturen förblir öppen över tid, vilket ger företagen frihet att utveckla sina enheter, moln, databaser och affärssystem utefter deras miljö och behov förändras. ThingWorx stöder integration med befintliga system och arkitekturer, vilket gör det möjligt för organisationer att förlänga kortfristiga placeringar och expandera lättare med tiden.

Post Comment