Pulsen och IBM tecknar avtal om samarbete inom AI
Hem NyheterAI Pulsen och IBM tecknar avtal om samarbete inom AI

Pulsen och IBM tecknar avtal om samarbete inom AI

Publicerat av: Redaktionen

Pulsen och IBM har tecknat ett nytt treårigt avtal inom IBM:s partnerprogram Ecosystems Expansion.

Pulsen och IBM tecknar avtal om samarbete inom AI 2Det nya avtalet gäller år 2018-2020 och har som främsta syfte att hjälpa Pulsens kunder utveckla nya tjänster baserade på IBM:s hårdvaruplattformar och innovativa teknologi inom AI och kognitiv it.

Samarbetet ger Pulsen ytterligare möjligheter att ta ett helhetsansvar för IT-driften och de system som måste kommunicera med varandra via Pulsens datacenter liksom tjänster som anropas i molnet.

– Behovet att sammanställa och analysera stora mängder data och komplex information är i dag oerhört stort. Genom att utveckla vårt mångåriga och framgångsrika samarbete med IBM till att omfatta AI-baserad teknik får vi nu bättre möjligheter att erbjuda våra kunder lösningar som skapar en snabb och tydlig affärsnytta, säger Martin Hogmalm, vd Pulsen Production.

– Genom det nya avtalet får våra kunder tillgång till nya tjänster och lösningar som kommer att stärka deras konkurrenskraft samt affärsvärdet de får ut av sin IT-miljö. Jag ser fram emot att vi nu kan bredda våra gemensamma erbjudanden och utveckla nya tjänster inom bland annat AI och kognitiva system för IBM:s hårdvaruplattformar, kommenterar Peter Nilsson, Country Manager, IBM Systems.

– Vår egen kunskap inom retail och e-commerce i kombination med att vi nu får tillgång till ytterligare kompetens och tekniska lösningar i framkant av utvecklingen gör att vi kan ta ett viktigt steg i arbetet att använda kognitiva lösningar och AI för att förädla data. Det kommer i sin tur ge våra kunder nya möjligheter att utveckla och förbättra service, tjänster och köpupplevelse, säger Mika Vikman, vd Pulsen Retail.

Pulsen är sedan flera år guldpartner till IBM. Bolagen har ett omfattande och framgångsrikt samarbete inom drift- och kapacitetstjänster baserade på IBM Power. Pulsen har använt IBM som IT-plattform sedan år 1964.

Partnerprogrammet Ecosystems Expansion syftar till att utveckla IBM:s hårdvaruaffärer genom strategiska samarbetsavtal med marknadens främsta partner.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00