Q Rendezvous bjöd in till lunch på Almedalsveckan

[KVINNOR PÅ KANALEN] Kvinnliga nätverk Q Rendezvous, bjöd in till en exklusivt sommarlunch under gårdagen, på restaurangen Rosengård som ligger mitt på stora torg i Visby.

 Q Rendezvous bjöd in till lunch på Almedalsveckan 1
Beatrice Carpvik, varumärkesansvarig och Johanna Björnsund, marknadsförare på Consid AB

Vi var 20-tal kvinnor i olika roller, men gemensamma nämnaren är att sträva samt influera till att lyfta fram kvinnor samt behålla kvinnor i branschen med fokus på IT, teknik och digital kommunikation.

Jag satt bredvid tre intressanta kvinnor, där jag fick ta del utav vad och varför dem bestämde sig för IT branschen. De tre var Sofie Lindblom VD och grundare av Ideation 360, hon är även årets digitala influensers 2017 och Astrid Hettinger, som är Ordförande Data tjej samt Susanne Fuglsang, Grundare GeekGirlsPlus / Innovations catalyst & executive producer.

De drivande av Q Rendezvous, är Beatrice Carpvik, varumärkesansvarig på Consid AB och Johanna Björnsund, marknadsförare på Consid AB. De satsar högre, större och bredare än någonsin.

Nätverket finns etablerat på flera orter runt om i landet med syfte att med dess koncept locka fler kvinnor till branschen och värna om jämställda arbetsplatser, QR kommer även vara i Almedalen nästa år och göra något ingen tidigare sett, avslutar Johanna som är projektansvarig.