Q RENDEZVOUS X 3MINTALK

6 april samlades 200 kvinnor från Stockholms näringsliv på Berns för en nätverkskväll fylld av inspiration, pepp och erfarenhetsutbyte.

Under kvällen lanserades 3minTalk live med fem branschrevolutionerande kvinnor och nu finns deras 3minTalk att ta del av här.

Att lyfta digitala föredömen och inspirera till nya perspektiv kring IT och digitalisering har länge varit en hjärtefråga för oss på Consid. Som ett led i detta driver vi Q Rendezvous som syftar till att uppmärksamma nya tankebanor från ledande kvinnor och möjliggöra värdefulla möten och erfarenhetsutbyte. Därför är vi extra glada för vårt samarbete med 3minTalk – ett koncept som blivit en svensk uppstickare till det välkända formatet TED Talks, mer anpassat för vår snabba sociala mediekonsumering. I denna filmserie kommer sex kvinnor i ett tre minuters peptalk dela med sig av utmaningar och möjligheter i den bransch just de är verksamma inom. Enjoy – Insights from great minds.

Beatrice Carpvik & Johanna Björnsund

…som är Brand Manager respektive ansvarig för Q Rendezvous by Consid är initiativtagare till samarbetet mellan 3minTalk och Q Rendezvous by Consid. Här berättar Beatrice och Johanna om hur idéen till samarbetet föddes, varför det är ett otroligt viktigt.

Frida Boisen

…är en kvinna med många bollar i luften, som till vardags verkar som digital chef på Bonnier, är programledare för Lyxfällen samt är en av Sveriges ledande föreläsare och profiler, där hon med mod och passion driver frågan om digitalisering, överlag och i synnerhet gällande utbildningsväsendet, framåt. I 3minTalk med Frida får du del av fyra nycklar till att nå ut i sociala medier.

Elina Berglund Scherwitzl

…är grundare av fertilitetsappen Natural Cycles, där hon idag verkar som CTO. Appen har revolutionerat preventivmedelsbranschen och i detta 3minTalk berättar Elina hur idén till Natural Cycles uppstod samt vad vi har att vänta av appen i framtiden.

Petra Charlotte Arrenäs

…som är en nyckelspelare inom Consid Mobility, delar i sitt 3minTalk med sig av insikter, erfarenheter och kunskap från hennes långa verkan inom apputveckling. Hur har apparna revolutionerat vår vardag de senaste 10 åren och hur behåller vi spetskompetensen i en snabbföränderlig värld? Det är några av de frågor som Petra berör på sina 3 minuter.

Charlotta Rehman

…är idag chef för Telias företagsledare i Sverige, där hon bland annat leder transformationen av företagsvärlden för att erbjuda helhetslösningar inom ICT som hjälper kunder att digitaliseras. I 3minTalk berättar Charlotta om hennes syn på hur vi ska gå från tanke till handling när det kommer till digitalisering. Något som Charlotta lyfter fram som en nyckel för att lyckas är mångfald. Inspireras av hennes tre minuter.

Josefin Landgård

…har digitaliserat vad som i århundraden varit traditionell sjukvård genom grundandet av den digitala vårdcentralen Kry, där hon idag är Director of Growth. Under tre minuter delar hon med sig om hur och varför Kry föddes, vilka utmaningar som finns och hur framtiden för den digitala vården ser ut.