Hem Nyheter Qamcom och Arbe tillgängliggör högupplöst 4D-radar för fler.

Qamcom och Arbe tillgängliggör högupplöst 4D-radar för fler.

Publicerat av: Redaktionen

Qamcom och Arbe inleder ett samarbete för att tillgängliggöra högupplöst radarteknologi för lastbilar, bussar, truckar, drönare och andra typer av industrifordon.

Qamcom och Arbe tillgängliggör högupplöst 4D-radar för fler. 2

Qamcom kommer fokusera på skräddarsydda anpassningar för applikationer utanför personbilsbranschen.

En tekniklösning som har en oöverträffad radarprestanda och är ett paradigmskifte inom perception. 4D-radarn har radarteknologins grundläggande funktioner och prestanda med en bildåtergivning som kan jämföras med en kamerasensor. Detta gör att radarn kan användas i miljöer där återgivningen inte begränsas av mörker, regn, dimma, damm eller snöoväder. Qamcom kommer fokusera på skräddarsydda anpassningar för applikationer utanför personbilsbranschen.

Arbe’s 4D-radar går att applicera i såväl statiska som dynamiska miljöer och stöder en mängd olika användningsområden. Radarn återger en nära exakt bild av realtiden när det gäller hastighet, omgivande miljö och potentiella hinder. Dessutom möjliggör efterbearbetning av radardatan identifiering, spårning och klassificering av olika objekt och dess rörelser. Något som ökar säkerheten och ger bättre beslutsunderlag.

”Vi är mycket glada över samarbetet med Qamcom som gör att vi kan nå ut med vår lösning till helt nya branscher och typer av fordon. Vi valde Qamcom för deras unika och djupa kompetens inom såväl hårdvara och mjukvara som system samt deras långa erfarenhet inom radar. Samarbetet med Qamcom innebär att vi kan erbjuda skräddarsydda lösningar och möta specifika krav inom olika typer av implementeringsområden, säger Kobi Marenko, VD för Arbe. ”Varje applikation är unik och Qamcoms förmåga och erfarenhet av att situations- och kundanpassa kommer kunna ta detta till en helt annan nivå.”

Arbe hanterar själva personbilssegmentet men utöver det kommer Qamcom implementera och anpassa Arbe’s teknik i alla övriga kontexter. Det handlar om kundanpassade lösningar inom exempelvis transport, bygg, jordbruk, gruvor, trafikövervakning och smarta städer.

”Att välja Arbe som partner var helt självklart då det inte finns någon annan radarchiplösning på marknaden som är jämförbar, säger Johan Lassing, VD för Qamcom Group. ”Traditionella eller befintliga radarlösningar löser inte de utmaningar som autonoma fordon står inför. Arbe revolutionerade radarteknologin genom att skapa en sensor som ger en naturtrogen och realistisk bildåtergivning samtidigt som den har radarns grundläggande egenskaper – Arbe’s 4D-radarlösning har potential att bli den primära lösningen för alla autonoma och semi-autonoma applikationer och för nästa generations perceptionsplattformar.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>