Qlik analyspartner för cykellaget Team Qhubeka
Hem Nyheter Qlik analyspartner för cykellaget Team Qhubeka

Qlik analyspartner för cykellaget Team Qhubeka

Publicerat av: Redaktionen

Det här är en game-changer för oss, säger Douglas Ryder, teamchef för Team Qhubeka

Nu står det klart att Qlik kommer att vara officiell analyspartner för Team Qhubeka Professional Cycling Team tävlingssäsongen 2022/2023.

Med Qlik kommer Team Qhubeka att utöka sin långsiktiga strategi att använda data och analyser för att optimera logistik, planering och prestanda för varje aspekt av cykelteamet.

Team Qhubeka har ett tydligt uppdrag att främja ambitioner, skapa möjligheter och förändra liv med cyklar. Laget är också ett av de mest tekniskt avancerade cykellagen i världen som använder innovativa lösningar för att optimera prestationen och samtidigt driva varumärkesmedvetenhet genom en målinriktad strategi. Detta stämmer helt överens med Qliks mål att hjälpa organisationer att få tillgång till och omvandla data till meningsfulla åtgärder över hela världen för att skapa en hållbar och datakunnig värld.

Med Qlik kommer Team Qhubeka för första gången att kunna samla hela teamets data för analys i en plattform och utnyttja gemensamma API:er för att bryta upp datasilos. Detta kommer att göra det möjligt för teamet att fråga och utforska sina data på en helt ny nivå för bättre informerat beslutsfattande för hela teamets personal.

–  Det här är en game-changer för oss. Med Qlik kan vi bygga en cyklists optimala tävlingsprogram från befintliga data som vi inte utnyttjade fullt ut tidigare. Den insiktsnivå som Qlik ger oss med en integrerad plattform samlar all vår data i en enda källa, vilket möjliggör samarbete i realtid mellan vår personal och våra cyklister, säger Douglas Ryder, teamchef för Team Qhubeka.

Team Qhubeka har en kontinuerlig och växande mängd data som man skapar och använder dagligen för att ta beslut som leder till segrar. Detta omfattar allt från det inledande valet av cyklist – särskilt för lagets nya cyklister – till data som rör reselogistik, sömnmönster från smarta enheter och utdata från effektmätare på tävlingscyklarna. All denna data kommer att analyseras effektivt och lättförståeligt med hjälp av Qlik för planering före och analys efteråt under längre lopp med flera etapper.

Qlik analyspartner för cykellaget Team QhubekaVikten av molnet och samarbete i realtid är avgörande för lagets framgång. Lagets cyklister och personal tävlar i fler än 200 dagar per år i olika länder. Logistiken och relaterade data som stöder ett cykelteam omfattar en fordonsflotta som fungerar som lagets nervcentra på vägen, tillsammans med kontinuerlig uppdatering och planering från barer, restauranger och hotell, vilket gör att Team Qhubekas kontor är vägar över hela världen. Qliks analyser är byggda för en värld med flera moln, vilket gör det till en perfekt matchning för hur Team Qhubeka behöver arbeta.

– Vi analyserar varje fysisk komponent vi kan av individen för att försöka skapa bättre förståelse för att hjälpa oss att göra de stegvisa förbättringar som avgör om vi vinner eller förlorar. Med Qlik kan vi samla all denna information och ge vårt team insikter med en knapptryckning, oavsett var de befinner sig. Att ha denna djupgående och kvalitativa data ger oss en fördel gentemot våra konkurrenter och hjälper oss att förbättra vårt vinstförhållande och vår totala lagrankning, säger Douglas Ryder.

– Vi är glada över att samarbeta med Team Qhubeka i deras uppdrag att bli det bästa möjliga laget och främja deras uppdragsstyrda mål. Med Qlik Cloud kommer vi att hjälpa teamet att täppa till klyftorna mellan sina olika datakällor och leverera rätt information till rätt teammedlemmar över hela världen när det är som viktigast, säger Chris Powell, Chief Marketing Officer på Qlik.

– Vårt partnerskap handlar om mer än bara teknik. Qhubeka tillhandahåller cyklar till unga människor i Afrika för att ge hopp, nya friheter och ett nytt självförtroende för vad de kan uppnå. På Qlik brinner vi för att stärka partnerskap med vår teknik och expertis för att positivt förändra vår värld. Våra värderingar stämmer så väl överens när det gäller att ge tillbaka och göra en bestående inverkan som visar den sanna innebörden av Ubuntu – “jag är den jag är för att vi är de vi är”, säger Chris Powell.

Differentia Consulting – en Elite Qlik-partner baserad i Storbritannien – bygger Qlik-appen som Team Qhubeka kommer att använda under den kommande säsongen.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>