Qlik först med hybridmolntjänst för analys av data
Hem NyheterMolntjänster Qlik först med hybridmolntjänst för analys av data

Qlik först med hybridmolntjänst för analys av data

Publicerat av: Redaktionen

Qlik Forts ger tillgång till kraften i Cloud Analytics oavsett var datan än finns.

Qlik Forts förbättrar Active Intelligence genom att möjliggöra analys av mer data samtidigt som regulatoriska krav på data kan uppfyllas, och skydda befintliga IT-investeringar

Qlik lanserar Qlik Forts, en ny hybridmolntjänst baserad på Qlik Cloud-plattformen, som på ett säkert sätt utökar Qliks molnanalysfunktioner oavsett var data och datorer finns.

Oavsett om data finns lokalt, i ett virtuellt privat moln eller i ett offentligt moln, eliminerar Qlik Forts behovet av att flytta data för analys i molnet, vilket säkerställer kostnadsbesparingar och prestandafördelar med SaaS samtidigt som man möter regler, regulatoriska krav eller policies. Genom att leverera en sömlös användarupplevelse med låg latens i alla moln, kommer Qlik Forts att påskynda övervakad användning av mer relevant data, en nyckelingrediens för att uppnå Active Intelligence, där teknik och processer utlöser omedelbara åtgärder från uppdaterad och pålitlig data i realtid för att öka affärsvärdet.

– Företag upplever inte den fulla potentialen i molnanalys eftersom mycket av deras data inte kommer till nytta på grund av regulatoriska krav och andra begränsningar, data som lämnar nätverket och beräkningskostnader och mödosam orkestrering som resulterar i begränsad användarupplevelse. Alla dessa hinder hindrar organisationer från att skapa mer värde från sin data och inse fördelarna med Active Intelligence. Med Qlik Forts försvinner alla dessa hinder. Till skillnad från andra analysleverantörer kräver Qlik aldrig att kunder flyttar sin data till vårt moln. Med Qlik Forts stärker vi den flexibiliteten och valet med möjligheten att distribuera Qliks molnanalyser bredvid sin lokala data efter behov, helt i linje med deras befintliga investeringar, styrningskrav och strategier för flera moln, säger James Fisher, produktchef på Qlik.

Qlik först med hybridmolntjänst för analys av dataQlik Forts är en hybridmolntjänst som är förpackad för att köras som en virtuell tillämpning lokalt eller i valfritt moln var som helst i världen – inklusive ledande plattformar som AWS, Google Cloud Platform och Microsoft Azure. Precis som andra Qlik Cloud-tjänster hanteras Forts av Qlik för att säkerställa att de alltid är uppdaterade med de senaste funktionerna. Qlik Forts kan finnas i ett företags nätverk och bakom brandväggen, och alla applikationer, dataanslutningar och datafiler som används förblir lokala i Forts, vilket stöder alla möjliga dataplaceringskrav.

– IDCs marknadsundersökningar visar att för närvarande cirka 80 procent av företagen har data distribuerad över hybridlösningar med lokala och molnmiljöer. Databasen blir inte mindre komplex inom överskådlig framtid och det får konsekvenser. Företag som utmanas av data i silos rapporterar lägre nivåer av dataläskunnighet till oss, mindre förtroende för data och brist på handlingsbar information, säger Dan Vesset, Group VP, Analytics and Information Management, IDC.

– Business Intelligence med Qlik är en väsentlig del av Rutherford Healths strategi för att skapa en värdefullt vårdverksamhet, och stärker våra ansträngningar med insiktsfull analys som hjälper till att driva vårt beslutsfattande och våra operativa prestationer för att bättre stödja våra patienter. Qlik Forts kommer att möjliggöra en hybridstrategi för vår arkitektur, ett grundkrav som ger säkerheten hos en lokal lösning med en SaaS-lösnings kapacitet och flexibilitet. Detta är avgörande för Rutherford, eftersom vi distribuerar applikationer inom Finance, Governance och Center Care för att tillhandahålla analys i realtid från flera källor direkt till användarna, samtidigt som vi möjliggör övervakning av viktiga prestationsindikatorer för flera aspekter av vår verksamhet, säger John Lopez, Business Improvement och Transformation Manager, Rutherford Health plc.

Eftersom Qlik Forts ingår i Qlik Cloud har alla användare och administratörer en ingångspunkt och en konsekvent, sömlös upplevelse vid åtkomst till data och insikter. Med Qlik Forts kan företag ge alla anställda modern molnanalys var som helst i världen, oavsett tidszon och unika datakrav.

– Qlik Forts är nästa stora steg inom hybriddistribution. Att ha ett gränssnitt för att få åtkomst till appar, data och verktyg sömlöst och säkert i privata moln, i offentliga moln och/eller Qliks moln kommer att ge otroligt värde för alla företags molnanalysstrategier”, säger Alex Walker, Operations Director, Ometis.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>