Qlik förvärvar svenska NodeGraph för att bättre analysera dataflöden med interaktiv datahärkomst och skapa mer lättförklarlig BI
Hem Nyheter Qlik förvärvar svenska NodeGraph för att bättre analysera dataflöden

Qlik förvärvar svenska NodeGraph för att bättre analysera dataflöden

Publicerat av: Redaktionen

Förvärvet möjliggör vidare utveckling av Qliks vision om Active Intelligence med djupare synlighet genom hela livscykeln för data, för att öka tilltron till och användningen av data för informerade åtgärder

Qlik har förvärvat svenska NodeGraph, en anpassningsbar metadatahanteringslösning, för att förbättra möjligheterna med analytiska dataflöden med interaktiv datahärkomst (data lineage), konsekvensanalys och styrning samt för att utveckla mer ”förklarlig BI” (Explainable Business Intelligence), en bättre visualisering av och tilltro till data.

Förvärvet av NodeGraph är i linje med Qliks vision om Active Intelligence, där teknik och processer utlöser omedelbara åtgärder från uppdaterad och pålitlig data i realtid för att påskynda affärsvärdet genom hela data- och analysförsörjningskedjan.

– När företag aktiverar sin data och ökar användningen av beslutsfattande i realtid är det av avgörande betydelse att informationen verkligen är aktuell, att lita på och densamma över hela organisationen. NodeGraphs interaktiva datahärkomst, konsekvensanalyser och möjligheter till styrning gör det kristallklart varifrån data kommer, hur den förändrats och hur pålitlig den är. Synligheten ger alla medarbetare förtroende att lita på datan, vilket är viktigt för att skapa en kultur som drivs av Active Intelligence där data blir en del av varje uppgift, säger Mike Capone, CEO för Qlik.

Företag förser fler och fler anställda med data och analysmöjligheter för att ta bättre och snabbare beslut. När data från olika källor sprids över organisationen måste IT- och företagschefer samarbeta och ständigt se till att datan är att lita på och används på ett konsekvent och korrekt sätt av alla.

Gartner har kommit fram till att ”Kunderna letar efter bättre lösningar för att visa datahärkomst över flera källor från sändare till mottagare. Out-of-the-box-lösningar är ofta begränsade till en tabellvy inom en enstaka källa, så det är inte särskilt användbart. Kunderna är också bekymrade över begränsad rapportering om datahärkomst-resultatet. Det finns mycket begränsad autogenerad datahärkomst från ETL-lösningar, och produkterna är, enligt en kund, ”Fortfarande inte i fas med datahärkomstvisualisering och konsekvens-analyser”.” – ”Accelerate Adoption of Enterprise Metadata Management Solutions by Improving Usability for the Business” av Alan Dayley, Mark Beyer, Ehtisham Zaidi, Guido De Simoni, Gartner, 13 april 2020.

Qlik förvärvar svenska NodeGraph för att bättre analysera dataflöden med interaktiv datahärkomst och skapa mer lättförklarlig BINodeGraphs datahärkomsts- och styrningsmöjligheter kommer att förbättra Qliks förmåga att tillhandahålla den data som kunderna behöver för att fullt ut förstå datan som flödar genom deras analyser – från källan genom förändringar till slutlig användning. NodeGraphs unika datahärkomst på fältnivå och på specifika dataelement och deras transformationer hjälper till att identifiera beräkningar av högsta standard och visar exakt var viktiga mätvärden och KPIer kommer ifrån, vilket skapar en mer ”förklarlig BI” i flera versioner av sanningen.

Den öppna designen hos NodeGraph möjliggör kopplingar och härkomster i ett brett ekosystem av molnplattformar som AWS, Google Cloud och Microsoft Azure, tillsammans med en hel rad olika analyskällor som Qlik, SSIS, Snowflake, Microsoft Power BI och Tableau, vilket perfekt matchar Qliks agnostiska tillvägagångssätt för dataintegration. Djupet och bredden av att förstå att det är möjligt med NodeGraph kommer att hjälpa företag att utöka data och analysåtkomsten och modernisera och migrera analyser till molnet.

– NodeGraph gör det möjligt för oss att förstå datahärkomsten inom vårt Qlik-universum mer effektivt och mer komplett, och tillåter oss därför att leverera värde till verksamheten med ökad effektivitet och förtroende, säger Lauren Coulombe, BI-utvecklare på Ocean State Job Lot.

När möjligheterna används som en del av Qliks molnplattform kommer NodeGraph att ytterligare utöka Qliks befintliga SaaS-färdplan och tillföra nya funktioner till Qliks katalog, inklusive konsekvensanalys, datahärkomst på fältnivå och personlig konsumentupplevelse inom områden som samarbete, kognition, sök och relevanspoäng på innehåll som utnyttjar data-”popularitet”. NodeGraph kommer också att stödja Qliks strategi för hybridleverans av data med datahärkomst för att berika kraven på regelefterlevnad.

Villkoren för affären avslöjas inte. Qlik är fullt engagerade i att stödja alla befintliga kunder och partners till NodeGraph, av vilka många delas av Qlik. Qlik kommer att integrera NodeGraph i sin SaaS-lösning under andra halvåret 2021, med kommersiell intäktsgenerering som börjar under fjärde kvartalet 2021.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>