Qlik i Gartners ledarkvadrant för Analytics och Business Intelligence-plattformar för elfte året i rad
Hem Nyheter Qlik i Gartners ledarkvadrant för Analytics och Business Intelligence-plattformar för elfte året i rad

Qlik i Gartners ledarkvadrant för Analytics och Business Intelligence-plattformar för elfte året i rad

Publicerat av: Redaktionen

Qlik har för elfte året i rad placerat sig i Gartners ledarkvadrant för Analytics och Business Intelligence-plattformar.

Qlik i Gartners ledarkvadrant för Analytics och Business Intelligence-plattformar för elfte året i rad

– Qlik fortsätter att vara branschledande och möjliggöra för kunderna att låsa upp potentialen i sin data. Vi fortsätter att utveckla nyckelfunktionerna inom förstärkt analys samtidigt som vi utvecklar vår vision om Active Intelligence, det vill säga möjligheten att inte bara leverera data i realtid för att informera i beslutsfattandet utan också utlösa efterföljande affärshändelser och därmed utnyttja möjligheterna i alla affärsmoment. Vi gör allt detta i en modern SaaS-miljö som ger lägre totalkostnader för våra kunder, säger Mike Capone, CEO på Qlik.

Qlik har branschens enda öppna, end-to-end dataintegrations- och analysplattform, och den mest robusta uppsättningen av erbjudanden inom SaaS-analys för att leverera Active Intelligence, ett tillstånd av kontinuerlig intelligens från uppdaterad och direkt data för att utlösa omedelbara åtgärder.

Kunder kan utnyttja öppna, moderna analysplattformar som hjälper till att maximera värdet på data i molnet och över hela deras verksamhet, utan att känna sig låsta. Qliks unika angreppssätt och plattformskapacitet förbättrades med bland annat följande under 2020:

  • Introduktionen av ett brett utbud av integrerade förstärkta analysfunktioner, inklusive flera förbättringar i Insight Advisor, Qliks fullt integrerade AI-assistant, som levererar en analysupplevelse, ny affärslogik för generering av anpassade kundinsikter, bearbetning av naturligt språk och avancerade beräkningar.
  • Integrering av intelligenta datavarningar direkt i Qlik Sense, som ger kunderna möjlighet att proaktivt hantera undantag och svara snabbt när en situation uppstår, tillsammans med beräkningar och trender för att identifiera avvikelser.
  • Strategiska förvärv av Blendr.io och Knarr Analytics. Blendr.io gör mer data tillgänglig för analys genom sömlös dataorkestrering från hundratals SaaS-applikationer, och Knarr Analytics utgör grunden för samarbete mellan användare i realtid och eliminerar hinder mellan dataproducenter och kunder för att möjliggöra ett bredare datadrivet beslutsfattande genom hela verksamheten.

– Data är en del av vårt DNA på Novartis. Utmaningen vi stod inför var att hitta en plattform som gör det möjligt för alla avdelningar genom hela verksamheten att hela tiden skapa värde från vår datakedja. Qliks roll när det gäller att omvandla våra ambitioner till hur det ser ut i verkligheten kan inte underskattas. Plattformen har inte bara förstärkt, optimerat och utvidgat befintliga affärsområden digitalt utan hjälper också till att skapa nya möjligheter och stöder den digitala omvandlingen genom hela verksamheten, säger Loic Giraud, Business Analytics COE Lead på Novartis.

Qlik introducerade flera nya funktioner och framgångsrika kundprogram under 2020 för att anpassa sig till kundernas befintliga strategier och tidsplaner för att stödja deras resa till analys i molnet. Detta inkluderar möjligheten för QlikView-kunder att använda Qlik Sense Enterprise SaaS med möjlighet att vara värd för QlikView-applikationer i molnet. Qlik gjorde det också enklare att inkludera lokal data i molnanalyser i och med Qlik DataTransfer, ett lättanvänt verktyg som levererar och uppdaterar analysklar data till Qlik Sense SaaS-applikationer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00