QNAP lanserar intelligent multimedia-NAS med 4K-funktionalitet och PCIe-utökningsmöjligheter

TS-251D är en multimedia-NAS med Intel dual core-processor, som stöder både 4K-transcoding- och streaming.

QNAP lanserar intelligent multimedia-NAS med 4K-funktionalitet och PCIe-utökningsmöjligheter 1QNAP lanserar nu TS-251D, som är utrustad med en Intel J4005 dual core-processor och stöd för upp till två diskar. TS-251D är bland annat försedd med QNAPs fotoalbum QuMagie, som via intelligent bildigenkänning själv kan gruppera dina bilder i mappar. TS-251D kan hantera både 4K-transcoding- och streaming, vilket är det perfekta underlaget för ett framtidssäkert mediacenter.

NAS:en är utrustad med en Intel Celeron J4005 dual core 2,0GHZ-processor (turbohastighet upp till 2,7GHz), upp till 8GB DDR4 RAM, en Gigabit LAN-port och stöd för SATA 6Gbps-diskar. TS-251D har stabila läs- och skrivhastigheter, och Intels AES-NI 256 hårdvaruaccelererade kryptering säkrar dina personliga filer på NAS:en.

TS-251D stöder också snapshot-backups, så att du kan snabbt och enkelt kan återskapa data om du skulle förlora den eller bli utsatt för ett ransomware-angrepp.

”TS-251D ger användaren en lång rad möjligheter inom NAS-genren och erbjuder intelligent bildigenkänning för privata brukare, så att du enkelt kan spara och kategorisera stora bildsamlingar. Utöver det erbjuder TS-251D 4K-transcoding, så att användaren har ett perfekt multimediacenter i hemmet”, säger Jason Hsu, projektchef på QNAP.

PCIe-slot för expandering

Med NAS:ens inbyggda PCIe-slot kan du utvidga dess funktionalitet. Du kan till exempel uppnå blixtsnabba hastigheter genom att sätta i ett QNAP QXG-10GbE/5GbE-nätverkskort tillsammans med dina existerande CAT 5-kablar. Ett QM2-kort kan installeras för att stöda M.2 SSD-caching och 10GbE-anslutning, och du kan enkelt tillföra ett QNAP QWA-AC2600 trådlöst nätverkskort för en trådlös backup- och multimedialösning eller lägga till ett USB 3.1 Gen 2 (10 Gbps)-kort för att öka antalet USB-portar.

NAS:ens App Center bjuder på en stor mängd användbara appar och verktyg, bland annat QmailAgent för att hantera flera e-postkonton, Notes Station 3 för grupp- och teamarbete, Qfiling för automatisering av arbetsprocesser och Qsirch för snabb filsökning på NAS:en.

Du kan dessutom hämta multimedia-appar, som till exempel Cinema28 och Qmedia, som ger dig möjlighet att nyttja olika streamingprotokoll. Multimedia Console samlar alla QTS multimedia-applikationer under en och samma app. Du kan också använda QNAPs RM-IR004-fjärrstyrning för att styra dina appar.

Nyckelspecifikationer för de nya modellerna:

TS-251D-2G: Intel Celeron J4005 dual-core 2,0GHz processor (turbohastighet upp till 2,7 GHz) med 2GB RAM (1 x 2GB)

TS-251D-4G: Intel Celeron J4005 dual-core 2,0GHz processor (turbohastighet upp till 2,7 GHz) med 4GB RAM (1 x 4GB)

Gemensamma specifikationer: Dual-channel DDR4 SODIMM RAM-slots (kan uppgraderas av användaren till maximalt 8GB); hot-swappable 2.5/3.5-tums SATA 6Gbps HDD/SSD-portar; 1 x PCIe Gen 2.0 x4-slot; 1 x Gigabit LAN-port; 1 x HDMI version 2.0 (upp till 4K UHD-upplösning); 2 x USB 3.0 Type-A-portar, 3 x USB 2.0 Type-A-portar; 1 x knapp för kopiering av USB-enhet; IR-sensor.