Hem Nyheter QNAP lanserar ny utgåva av sitt populära QTS-kontrollsystem för NAS-enheter samt nya avancerade JBOD-modeller

QNAP lanserar ny utgåva av sitt populära QTS-kontrollsystem för NAS-enheter samt nya avancerade JBOD-modeller

Publicerat av: Redaktionen

QNAP Systems släpper i dag den senaste versionen av det populära NAS-operativsystem QTS.

QNAP lanserar ny utgåva av sitt populära QTS-kontrollsystem för NAS-enheter samt nya avancerade JBOD-modeller 3Den senaste version, 4.4.2, bjuder på en rad nya funktioner och förbättringar, men den största nyheten är stödet för bättre skalning av lagringsutrymmet i samband med lanseringen av QNAPs senaste expansionsenheter – den kraftfulla och snabba TL SATA JBOD-serien med multibane SATA 6Gb/s-överföringar samt TL USB JBOD-serien som är enkel att använda och har USB 3.1 Gen2 10Gb/s-anslutning.

QNAP NAS-användare kommer redan i dag att kunna uppgradera sina servrar med QTS 4.4.2.

Medan den tidigare versionen av QTS, 4.4.1, fokuserade på integrationen av molnlagring och moln-gateways, fokuserar 4.4.2 på att stärka möjligheterna för lagringsplatsutökning med fysiska JBOD-enheter, så att alla behov av lagring och backup uppfylls.

De nya TL USB JBOD- och TL SATA JBOD-serierna fungerar både med QNAPs NAS-enheter, men också med datorer och servrar tillsammans med den tillhörande QNAP JBOD Manager-mjukvaran.

TL SATA JBOD-Serien

TL SATA JBOD-serien inkluderar modeller med en tower-design (4-bay TL-D400S, 8-bay TL-D800S och 16-bay TLD1600S) samt enheter för rackuppsättning (4-bay TL-R400S, 12-bay TL-R1200S-RP) som alla stöder multibane SATA 6Gb/s-överföringar.

JBOD-produkterna levereras med ett QXP-expansionskort och kablar, så att det enkelt kan installeras i antingen en QNAP NAS-enhet eller en Windows- eller Linux (Ubuntu)-dator och på så sätt tillföra flera SATA 6Gb/s-anslutningar samt en SFF-8088-kabel med en hastighet på upp till 24Gb/s.

QNAP NAS-användare kan använda TL SATA JBOD med sina existerande NAS-uppsättningar eller som en extern NAS-lagringsenhet. Windows-, Mac och Ubuntu-användare kan använda QNAP JBOD Manager-skrivbordsverktyget för att snabbt få och se information om JBOD-status, underhåll, fläkthastighet samt firmwareuppdateringar.

”Jämfört med traditionell och kostsam SAS JBOD ger TL SATA JBOD en snabb och ekonomisk lagringslösning. Det inkluderade QXP PCIe-expansionskortet och SFF-8088-kabeln gör det enkelt och snabbt att komma igång och uppleva fördelarna med den snabba dataöverföringen,” säger Jason Hsu, produktchef på QNAP.

TL USB JBOD-serien

Denna serie inkluderar tower-enheter såsom 8-bay TL-D800C och rackmonterade 12-bays TL-R1200C-RP-modeller, som stöder SATA 6Gb/s-diskar och levererar en USB 3.1 Gen2 10Gbps Type C-port med upp till 10Gb/s-filöverföringshastighet. USB JBOD-serien stöder QNAP NAS-servrar eller Windows-, Mac och Linux (Ubuntu)-datorer. Användare kan välja fritt mellan USB Type A-, Type C eller Thunderbolt 3 Type C-portanslutningar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>