QNAP lanserar ny utgåva av sitt populära QTS-kontrollsystem för NAS-enheter samt nya avancerade JBOD-modeller

QNAP Systems släpper i dag den senaste versionen av det populära NAS-operativsystem QTS.

QNAP lanserar ny utgåva av sitt populära QTS-kontrollsystem för NAS-enheter samt nya avancerade JBOD-modeller 1Den senaste version, 4.4.2, bjuder på en rad nya funktioner och förbättringar, men den största nyheten är stödet för bättre skalning av lagringsutrymmet i samband med lanseringen av QNAPs senaste expansionsenheter – den kraftfulla och snabba TL SATA JBOD-serien med multibane SATA 6Gb/s-överföringar samt TL USB JBOD-serien som är enkel att använda och har USB 3.1 Gen2 10Gb/s-anslutning.

QNAP NAS-användare kommer redan i dag att kunna uppgradera sina servrar med QTS 4.4.2.

Medan den tidigare versionen av QTS, 4.4.1, fokuserade på integrationen av molnlagring och moln-gateways, fokuserar 4.4.2 på att stärka möjligheterna för lagringsplatsutökning med fysiska JBOD-enheter, så att alla behov av lagring och backup uppfylls.

De nya TL USB JBOD- och TL SATA JBOD-serierna fungerar både med QNAPs NAS-enheter, men också med datorer och servrar tillsammans med den tillhörande QNAP JBOD Manager-mjukvaran.

TL SATA JBOD-Serien

TL SATA JBOD-serien inkluderar modeller med en tower-design (4-bay TL-D400S, 8-bay TL-D800S och 16-bay TLD1600S) samt enheter för rackuppsättning (4-bay TL-R400S, 12-bay TL-R1200S-RP) som alla stöder multibane SATA 6Gb/s-överföringar.

JBOD-produkterna levereras med ett QXP-expansionskort och kablar, så att det enkelt kan installeras i antingen en QNAP NAS-enhet eller en Windows- eller Linux (Ubuntu)-dator och på så sätt tillföra flera SATA 6Gb/s-anslutningar samt en SFF-8088-kabel med en hastighet på upp till 24Gb/s.

QNAP NAS-användare kan använda TL SATA JBOD med sina existerande NAS-uppsättningar eller som en extern NAS-lagringsenhet. Windows-, Mac och Ubuntu-användare kan använda QNAP JBOD Manager-skrivbordsverktyget för att snabbt få och se information om JBOD-status, underhåll, fläkthastighet samt firmwareuppdateringar.

”Jämfört med traditionell och kostsam SAS JBOD ger TL SATA JBOD en snabb och ekonomisk lagringslösning. Det inkluderade QXP PCIe-expansionskortet och SFF-8088-kabeln gör det enkelt och snabbt att komma igång och uppleva fördelarna med den snabba dataöverföringen,” säger Jason Hsu, produktchef på QNAP.

TL USB JBOD-serien

Denna serie inkluderar tower-enheter såsom 8-bay TL-D800C och rackmonterade 12-bays TL-R1200C-RP-modeller, som stöder SATA 6Gb/s-diskar och levererar en USB 3.1 Gen2 10Gbps Type C-port med upp till 10Gb/s-filöverföringshastighet. USB JBOD-serien stöder QNAP NAS-servrar eller Windows-, Mac och Linux (Ubuntu)-datorer. Användare kan välja fritt mellan USB Type A-, Type C eller Thunderbolt 3 Type C-portanslutningar.