Radpoint: ”Det ger oss möjligheter till nya affärer”

Radpoint är Palo Alto Networks största partner i Sverige och gläds åt nyheterna om utökningen av såväl produktportfölj som organisation. Det ger dem fler affärsmöjligheter, säger Radpoints Göran Walles.

Göran Walles, Radpoint
Göran Walles, Radpoint.

Göran Walles sitter i bilen när vi ringer. Han har precis varit hos en Palo Alto-kund i Jämtland och är på väg till nästa. Göran är teknikansvarig på partnern Radpoint och låter synnerligen nöjd. Delvis har det att göra med nyheterna som Palo Alto har presenterat, där den som är relaterad till Cyvera är en av de som gör störst avtryck i deras försäljningsvardag.

– Det är en typ av produkt som flera av våra kunder har efterfrågat länge, eftersom många tycker att traditionellt antivirusskydd bara tynger ner maskinerna, gör dem långsamma, säger han.

Ny produkt ger nya kunder

Prestanda och en ”helt ny teknologi-approach på klientskydd” är alltså ett tungt säljargument för den nya komponenten, enligt Radpoint.

Handlar det om att utöka affären med befintliga kunder eller når ni nya kunder – som idag inte kör Palo Alto?
– Det är både och. Produkten går att köra standalone hos en kund som inte har Palo Altos brandvägg, och är förstås ett bra komplement för befintliga kunder, säger Göran.

Bredvid honom i bilen sitter Niklas Sander, marknadschef och de båda konstaterar att Palo Altos nordiska satsning gynnar deras affär. Med mer resurser hos leverantören kan de göra fler saker tillsammans, säger de.

– Det blir också mer brus kring Palo Alto, vilket förstås är bra för oss, konstaterar Niklas.

Tror på total dominans

Radpoint är leverantörens största partner i Sverige och fick nyligen diamantstatus. De båda i bilen tror inte att Anders Teigens mål att bli marknadsledande om två år i Sverige är orimligt. ”Det finns starka förutsättningar för det.”

– Vi kommer i alla fall att jobba hårt för att de ska bli det! säger Göran och Niklas inflikar att Radpoint är ju i vart fall den marknadsledande partnern i Sverige.

Post Comment