Rapport från BoxWorks och Box HQ: Nu kommer maskininlärning på bred front
Hem EVENTEvent Bevakning Rapport från BoxWorks och Box HQ: Nu kommer maskininlärning på bred front

Rapport från BoxWorks och Box HQ: Nu kommer maskininlärning på bred front

Publicerat av: Redaktionen

Box fortsätter integrera SaaS-appar för sömlösa best-of-breed lösningar på den digitala arbetsplatsen.

Rapport från BoxWorks och Box HQ: Nu kommer maskininlärning på bred front 2Något av det viktigaste man kan säga om dagens Box – grundat 2004 i Silicon Valley efter bland annat nätverkande runt ett grillparty – är antagligen att man idag har ett långtgående och i mångt unikt samarbete med giganterna Apple, Google, Microsoft och IBM. Inte illa för ett företag som bildades av några ungdomar med framtidsdrömmar så nyligen.

Stort huvudkvarter i Redwood City

IT-Kanalen har besökt BOX huvudkvarter i Redwood City strax söder om San Francisco med ungefär 800 medarbetare. Box flyttade in i två byggnader intill varann där för två år sedan. Miljön är lugn. Många av medarbetarna väljer en ledig plats när de kommer på morgonen medan andra som sitter uteslutande vid sina skärmar hela dagarna har egna fasta platser. Box lever som man lär. Kontoret är förstås digitaliserat. Exempelvis bokas sammanträdesrum med hjälp av Googles kalenderlösning.

Tar samhällsansvar

Många företag från Silicon Valley vill lösa samhällsproblem som hur vi bäst kan inkludera även marginaliserade människor så att ingen ska bli lämnad kvar. Så också Box får vi veta vid en presentation för internationell media och analytiker.
En av medarbetarna berättar att dels är alla medarbetare med på tåget sedan Box introducerades på börsen, antingen med egna aktier eller optioner. Och dels har man ett omfattande program för att ta fram lösningar som passar alla i samhället. Man jobbar med så kallade Employee Resource Groups och utvecklar och utforskar vad man behöver tänka på för att vara relevant för också exempelvis kvinnor, latinamerikaner, familjer och veteraner.

Utvecklar sin redan breda portfölj

Box företrädare framhåller att man idag har en god bredd i sin produktportfölj. Allt handlar essentiellt om hantering av data i molnet. I huvudsak erbjuder Box möjligheten för sina kunder som finns över hela världen att använda en enda plattform i molnet till allt. I tillägg lägger man exempelvis stor vikt vid säkerhet och ger kundens anställda möjlighet att dela information via Box även då de jobbar i olika miljöer. Man kan öppna en fil i Microsoft i sin Box app, göra egna ändringar och därefter skicka dokumentet vidare till någon annan i exempelvis Salesforce. Man uppnår därmed smidighet.
Box tillbringar mycket tid med sina kunder. Ibland träffar man dem mer än en gång i veckan. Det många funderar på nu är hur man kan göra så att medarbetare kan nå all information de behöver från vilken enhet som helst, varifrån som helst och vilken tid som helst på dygnet. Alla kunder har system de redan jobbar med och utmaningen är att ta sig vidare från dessa till nya digitala molnlösningar. Kunderna befinner sig i olika mognadsgrad. Samtidigt har alla säkerheten som sin absoluta prioritet. Frågan är hur man ska få ihop det så att man kan jobba på bästa sätt både internt i egna företaget och externt mot kunder och partners.

Företag måste ta digitala tåget nu

Miljön som företagen verkar i skiftar också ofta med exempelvis ny lagstiftning som införandet av GDPR i EU. (CEOn Aaron Levie sa på konferensen BoxWorks 2018 nästa dag i San Francisco att han tycker att GDPR är en bra lösning som kan användas i länder även utanför EU.) Det gäller att ha tillgång till information.

Inga sömmar

Några uttryck som Box medarbetare återkommer till regelbundet i sina presentationer är att det ska fungera sömlöst, finnas multi-funktionalitet, utgöra en så kallad ”single source of truth” och man pratar också om hur marknaden är svår med hundra tusentals fullt fungerande och konkurrerande lösningar från andra leverantörer. Man kan förstå att Box samarbete med giganterna Apple, Microsoft, Google och IBM är viktiga för framgång.
Viktigt för framgång är också att alla funktioner i appen Box fungerar i realtid och med ett ända klick.
Företaget Box beskriver hur de växer i stor skala – också internationellt. Exempelvis öppnade man nyligen ett nytt kontor i Japan.
I övrigt får vi veta så består Box ekosystem av en mängd kompetenta partners och dessa gör enligt Box ett fantastiskt jobb.

Maskininlärning

Just nu kommer det också många och allt fler utvecklade och användbara lösningar för maskininlärning som gör att det går att ta fram nya relevanta lösningar till den digitala arbetsplatsen. Eftersom allt Box gör handlar om native integration så kan man fullt ut och helt fritt integrera alla nya bra SaaS-lösningar som kommer. Att man har partnerskap med Google och Microsoft gör också att man får det bästa inom maskininlärning hävdar Box-medarbetarna.
Under årets upplaga, den åttonde i ordningen, av konferensen BoxWorks i San Francisco kom Box bland annat med en ny lösning som heter Box Feed. Med hjälp av maskininlärning letar systemet upp information anpassat till varje medarbetare individuellt. Det ska vara material att ta del när man har tid över och som har värde för jobbet. Medarbetaren spar tid med dessa tips på intressant information direkt på skärmen.
Box Feed finns just nu som beta.

Ny Box-chef i Europa

På eventet presenterades också Chris Baker som är ny chef på Box för EMEA, alltså bland annat europachef. Han kommer att jobba på kontoret i London och kommer till Box från SAP Concur.
IT-Kanalen fick en intervju med honom. Förutom att han är glad över det nya jobbet så sa han bland annat till oss att han uppskattar att länderna i Norden är snabba att ta till sig ny teknologi. Han menar att det råder en positiv syn på innovation och det beror på företag som Nokia, Ericsson och Ikea.

Integrationen med G Suite

Bland de övriga nyheter som presenterades på konferensen var en bättre integration med Googles G Suite. Samarbetet, som är långtgående tillkännagavs för två år sedan och Box för G Suite finns nu som allmän beta. En integration för Gmail från Google kommer också snart. Med den ska användaren kunna ladda ner bilagor till Box från mejlen. Det kommer dessutom att fungera att integrera Hangout, alltså chatten.
Google deltog på konferensen och det gjorde även företrädare för Apple och IBM bland annat.
Intressant i tillägg är att det finns en integration också med Facebook Workplace och Microsoft Exchange för att nämna två andra exempel på populära verktyg som Box-användare kan jobba med. Man loggar in i Box och når andra SaaS, en eller flera, som man själv valt därifrån.

Målet: Bli mer produktiv

Man slås av att Box på ett tydligt sätt verkligen är ett barn av sin tid. Personalen är delaktig på ett långtgående sätt och fäster vikt vid att skapa ett integrerat samhälle både på den egna arbetsplatsen och hos kunderna. Ett huvudsakligt mål är att hjälpa folk att med digitala verktyg bli mer produktiva.

Fokusera på det intressanta

Maskininlärning kan användas för att automatisera återkommande arbetsuppgifter. Många skulle beskriva det som påminnelser eller automatisk leverans. Det går att programmera systemet i förväg så att det exempelvis alltid går iväg ett meddelande till inköpsavdelningen när något specifikt behöver köpas in. Samma sak med granskning av juridiken avseende en text varje gång det upprättas ett nytt avtal.
Texten kan med automatik gå vidare till rätt personer.

AI

På konferensen visas också ett tydligt exempel på användning av AI. Någon jobbar med insamlingskampanjer till utrotningshotade djur och söker efter lämpliga filmklipp på Internet. Med rätt metadata i sökfältet hittar personen i exemplet snabbt lämpliga delar i filmer som går att använda. Funktionen heter Box Skills.

Apple väntar

Susan Prescott på Apple var med på stora scen under konferensens inledande Keynotes i ett samtal med Box CEO Aaron Levie. Hon sa att Apple fortfarande väntar på att de som blivit vana vid goda digitala produkter på fritiden ska börja kräva att ha motsvarande mobila funktioner på sina jobb. Där är världen fortfarande inte ännu.

Nyheterna på årets upplaga av konferensen BoxWorks var i sammanfattning följande: ny aktivitetsström och rekommenderade appar kommer nästa år, Box för G Suite, beta tillgänglig nu, Box Feed, beta tillgänglig nu, nya automationer i Box kommer nästa år, Box Skills Kit blir tillgänglig i december och Box Shield med fler säkerhetsfunktioner kommer senare i år.

Aaron hyllade egna produkten

På en pressträff under konferensdagarna sa CEOn Aaron Levie att man på Box tycker alla dessa nyheter är jättespännande. De kommer tveklöst att bidra till det digitalta förbättringsarbetet hos kunden. Det känns så rätt, menar Aaron, att kunna bidra till det digitala transformationsarbetet hos kunden. Kunden behöver nämligen så mycket mer än bara grundläggande lagring och enkla lösningar för samarbete. Box erbjuder en plattform som innebär att kunderna kan förenkla och modernisera affärsprocesserna. I molnet kan de förbinda de anställda internt med varandra och dessutom externt kommunicera med partners och kunder.

Aaron kliver lätt in i olika sammanhang på och av stora scener ser man och talar med olika stora och små kunder. Det trots att han relativt nyligen bara var en ung student med en spännande idé. Faktiskt imponerande.

Kunderna verkar nöjda också. Rehan Ashroff från Farmers Insurance exempelvis deltog på konferensen och sa att de gör mycket med Box. Han gillar Box Skills och säger att målet med samarbetet med Box är att komma så långt att man har en plattform till allt.

Steve Ramseur från JLL, ett amerikanskt fastighetsbolag, sa att det digitala är en viktig del i framtiden på JLL. De använder Box plattform numera och ser det som en bra lösning för att nå och lagra data som tidigare fanns utspridd över bolaget.

Ken Meyer på SunTrust talade också och han framhöll en svårighet. Sanningen, sa han, är att det tar tid att ändra på saker. Det är svårt.
Trots att det säkert är sant så är det allmänna intrycket från konferensen faktiskt ändå att Box fungerar bra som lösning för många användare.

Fler intressanta artiklar: Box utser ny europachef och Årets Box Works 2017

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00