Ny rapport visar behovet av strategier för att framtidssäkra kapacitet för edge computing
Hem NyheterUndersökningar Rapport visar behovet av strategier för att framtidssäkra kapacitet för edge computing

Rapport visar behovet av strategier för att framtidssäkra kapacitet för edge computing

Publicerat av: Redaktionen

En ny rapport från International Data Corporation (IDC) belyser hur viktig edge computing är för den fortsatta digitaliseringen.

Samtidigt visar rapporten vilka hinder som kvarstår för fortsatta investeringar samt råd för att framtidssäkra kapaciteten för edge computing.

Ny rapport visar behovet av strategier för att framtidssäkra kapacitet för edge computingEdge computing är en IT-driftsättning som utformats för att föra program och data så nära användarna som möjligt. Det är därför en av de viktigaste faktorerna för digital transformation. Infrastruktur för edge computing används främst inom system för cybersäkerhet för att övervaka det lokala operativa nätverket samt för att lagra och bearbeta operativa data för transport till molnet.

När organisationerna som tillfrågades i rapporten fick frågan om varför de investerade i edge computing angav respondenterna främst att det var för att ”förbättra cybersäkerheten” (50 %) och ”systemens motståndskraft och tillförlitlighet” (44 %).

– Organisationer lutar sig alltmer mot digital teknik för att bli mer effektiva och hållbara samt för att förbättra säkerheten, säger Chris Hanley, SVP, Commercial Operations & Global Channels på Schneider Electric. Rapporten undersöker den avgörande roll som edge computing och edge computing-implementeringar har för att möjliggöra en digital och uppkopplad verksamhet. Sammanställningen belyser strategier som IT-proffs och beslutsfattare kan använda sig av för att framtidssäkra sina edge computing-funktioner och för att stödja en fjärrstyrd, uppkopplad, säker, tillförlitlig, motståndskraftig och hållbar verksamhet.

Det finns dock olika utmaningar som organisationer måste övervinna för att se till att denna infrastruktur, och därmed den uppkopplade verksamheten, är motståndskraftig och tillförlitlig. Många organisationer rapporterar att de har problem med uppkoppling och strömavbrott.

­– För att kunna gå över till en digital och uppkopplad verksamhet är det grundläggande att kapaciteten för edge computing är motståndskraftig, säger Jennifer Cooke, Research Director, Edge Strategies på IDC. Organisationer blir sårbara om och när deras teknik fallerar. För att framtidssäkra edge computing-installationer måste ledare utveckla en strategi som tar itu med problem, såsom cybersäkerhet och anslutningsproblem, och som säkerställer tillgång till den kompetens som krävs för att upprätthålla motståndskraftiga edge computing-infrastrukturer.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>