Red Hat´s nya globala ekosystem för molnet
Hem Leverantör Red Hat och Ericsson i bred allians för att möjliggöra genomgripande open source-lösningar

Red Hat och Ericsson i bred allians för att möjliggöra genomgripande open source-lösningar

Publicerat av: Redaktionen

Red Hat, världens ledande leverantör av open source-lösningar, offentliggör en allians med Ericsson för att ta fram open source-baserade molninfrastrukturer med potential att förändra marknaden för IT- och kommunikationsteknologi.

Partnerskapet ska forma nästa generations slutkundslösningar inom exempelvis Internet of Things och 5G, och omfattar gemensamma initiativ inom OpenStack, samt mjukvarudefinierade nätverk (SDN) och infrastrukturer (SDI). redhat-openstack_w_500

Ericsson är en ledande producent av hårdvara, mjukvara och tjänster för operatörer och tjänsteleverantörer med spetskompetens inom NFV-området. Denna spetskompetens kombineras nu med Red Hats ledarskap i att erbjuda lösningar som är öppna, skalbara, flexibla och säkra. Red Hat är dessutom ledande inom OpenStack, som har blivit ett naturligt val som molnplattform för verksamheter.

Företagens existerande samarbete kring Red Hat Enterprise Linux och Red Hat JBoss Middleware utvidgas nu till att omfatta NFV-infrastruktur (NFVi), OpenStack, SDN, SDI och containers, och skapar nästa generations teknologi för kommunikationsindustrin.

   – Upstream collaboration: Red Hat och Ericsson tar med ett “Upstream First”-tänk in i samarbetet om projekt inom olika open source-communities – däribland OPNFV, OpenStack och OpenDaylight – för att lösa kunders utmaningar med inlåsning i proprietär teknologi. Detta synsätt särskiljer partnerskapet från andra leverantörer. Utvecklarteam från Red Hat och Ericsson kommer att samarbeta för att adressera dessa kundönskemål redan på communitynivån för att snabba på innovation och implementeringsgrad.

–  Gemensamma produkterbjudanden och lösningscertifieringar: Red Hat och Ericsson upprättar gemensamma roadmaps för hård- och mjukvara med målet att skapa nya produkterbjudanden för NFV-infrastruktur, SDN och SDI. Genom samarbetet ska företagen gemensamt certifiera Ericssons plattform och lösningsportfölj som bland annat omfattar Ericsson Cloud Execution Environment, Ericsson Cloud SDN och Hyperscale Datacenter System 8000, samt Ericssons VNF-applikationer, för Red Hat Enterprise Linux och Red Hat OpenStack Platform. Detta backas upp med referensarkitekturer och testcenter.

Ericsson utvidgar sin lösning för NFV-infrastruktur till att också omfatta Red Hat OpenStack Platform, för att möta operatörers krav på en öppen och agil infrastruktur. För gemensamma lösningar inom NFV, SDN och SDI planerar företagen att erbjuda gemensamma, enkelt implementerade lösningar med automatiserad utrullning och administration.

?       Teknisk synkronisering för att snabba upp innovationstakten för containers: Red Hat och Ericsson ser containerteknologin som en central del av framtidens plattform och kommer att samarbeta upstream inom open source-communities som exempelvis CNCF (molnbaserade lösningar) och OCI (containers)

?       Understöd: Ericssons Red Hat Enterprise Linux-baserade workloads kommer att vara del av Red Hats certifieringsprogram för applikationer till Red Hat OpenStack Platform. De gemensamma lösningarna kommer att backas upp av Ericssons serviceavtal.

?       Professionella tjänster: Kunder som vill utveckla sin verksamhet med hjälp av NFV, IT- och datacentermodernisering kan dra nytta av Red Hats konsult- och utbildningsexpertis inom open source och Ericssons expertis på tjänster inom konsulting, systemintegration, managed services, och support. Kombinationen av teknologier, tjänster, utbildning och certifiering hjälper företagens kunder att genomföra förändringar i sin verksamhet inom NFV, IT och datacentermodernisering.

Citat

Paul Cormier, president, Products and Technologies, Red Hat

“Red Hat tror att framtiden för kommunikationsindustrin kommer att formas av modern arkitektur där open source-lösningar spänner över hybridmoln, containers, mjukvarudefinierad infrastruktur och NFV. Ericsson delar den tron och tillsammans kan vi ta kommunikationsindustrin in i framtiden med öppen, säkrare och skalbara lösningar som gör det möjligt för kunder att förändra sin verksamhet och förverkliga visionerna kring IoT, 5G och mer därtill.”

Jason Hoffman, head of Product Area Cloud Infrastructure, Ericsson

“Framtiden är öppen och mjukvarudefinierad. Kombinationen av Red Hat, världens ledande open source-leverantör, och Ericsson, världens ledare inom NFV-baserad transformation av telekom, skapar snabbhet och valfrihet för kunder och gör det möjligt för dem att tryggt omfamna open source. Vårt jobb är att hjälpa våra kunder växa snabbare i snabbföränderliga tider. Den utvecklingen är precis vad den här alliansen driver.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>