Red Hat och R2M ska driva marknad inom middleware
Hem Nyheter Red Hat och R2M ska driva marknad inom middleware

Red Hat och R2M ska driva marknad inom middleware

Publicerat av: Redaktionen
Magnus Kling, R2M AB

Magnus Kling, vice vd på R2M som siktar på kraftig expansion under året.

Att integratören R2M och Red Hat stärker sitt partnerskap är ett av många tecken som kanalen sammantaget borde tyda: open source har lyft på riktigt – och stiger snabbt.

När Red Hat-partnern R2M annonserar att de tar klivet upp hos leverantören och blir så kallad Advanced partner, är det ytterligare ett tecken i tiden. Open source växer, når allt längre och allt bredare. Det är naturligtvis inget som kommit över en natt, men nu tycks man ha skapat en medvetenhet och inte minst funktionellt nått en nivå som gör att området tar fart på riktigt – hos alla typer av företag och inom hart när alla områden.

Köpte Jboss Fuse

R2M, eller R2Meton AB som namnet formellt lyder,  ägnar sig åt det kanske mindre upphetsande området middleware och har under många år använt öppen källkods-produkten JBoss Fuse. Magnus Kling, vice vd hos R2M, uppskattade Red Hats köp av  produkten 2012. Så här säger han i ett pressmeddelande med anledning av det tätare samarbetet med leverantören:

– Vi är glada och stolta över att nu vara Advanced Partner med Red Hat inom middleware. R2M har allt sedan bolaget grundades 1996 jobbat med affärskritisk integration. Nu har Red Hat, i och med sina uppköp under de senaste åren, tagit en stark position inom middleware-området och R2M är har använt Red Hats plattform inom ett antal större projekt under de senaste åren med stor framgång.

Innebörden av de stärkta partnerskapet beskrivs i pressmeddelandet:

I och med det stärkta partnerskapet kommer de båda företagen arbeta för att utveckla den svenska middleware-marknaden tillsammans.

R2M och RedHat samarbetar på ett antal kundprojekt för tillfället. RedHats produkter passar bra i de integrationslösningar som R2M tar fram och R2M har byggt en stor kompetenspool inom produkterna.

R2M har ny vd sedan i mars och har siktet inställt på expansion. Omsättningen ska upp från 60 till 70 miljoner kronor och totalt ska ett tiotal personer nyrekryteras under året.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>