Hem Nyheter Red Hat Open Innovation Labs gav en ”afterburner” till utvecklingen av F-22

Red Hat Open Innovation Labs gav en ”afterburner” till utvecklingen av F-22

Publicerat av: Redaktionen

Den amerikanska flygplanstillverkaren Lockheed Martin berättar i samband med årets Red Hat Summit att man tagit Red Hats Open Innovation Labs till hjälp för att snabba upp utvecklingen av nya funktioner till stridsflygplanet F-22 Raptor.

Red Hat Open Innovation Labs gav en "afterburner" till utvecklingen av F-22 3Lockheed Martins F-22 Raptor är ett av världens mest avancerade och kapabla stridsflygplan. Planet används uteslutande av det amerikanska flygvapnet och som plattform är den ständigt föremål för uppgraderingar. För att kunna fortsätta dominera luftrummet efter att planet slutade tillverkas har det varit nödvändigt för Lockheed Martin att modernisera och effektivisera utvecklingsprocessen – tiden det tagit från idé till leverans av nya tillämpningar har tidigare varit mellan 5-7 år.

Inom ramen för Red Hat Open Innovation Labs har man samarbetat kring att förnya såväl utvecklingskulturen och processer som fysiska barriärer – till och med rivit väggar.

Projektet genomfördes 2018 och i sommar räknar Lockheed Martin med att kunna leverera ett antal nya kommunikationsfunktioner till F-22 – tre år snabbare än de ursprungliga beräkningarna.

”När du har en plattform som F-22 Raptor söker dina antagonister konstant efter sätt att motarbeta den. Det innebär att vi ständigt måste förbättra planet och lägga till nya förmågor. Med en ny kultur och en mer flexibel plattform kommer F-22-teamet att fortsätta arbeta för att säkerställa att Raptor möter USA:s försvarsbehov”, säger Michael Cawood, VP F-16/F-22 Product Development, Lockheed Martin.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>