Red Hat släpper containerplattform
Hem Nyheter Red Hat släpper containerplattform

Red Hat släpper containerplattform

Publicerat av: Redaktionen

Red hatRed Hat meddelar idag att man släpper en plattform för hantering av så kallade containerbaserade applikationer och tjänster.

Den nya plattformen heter Red Hat Atomic Enterprise Platform och leverantören målar upp container-trenden som kraftig och tilltagande.  Enligt en undersökning som de låtit göra avser två tredjedelar av alla företag att införa tekniken inom två år.

Gynnar hybridmoln

Vitsen med en containerbaserad plattform är bland annat att öka flexibiliteten och utvecklingshastigheten, något som öppen källkodsanhängare anger som en fördel överlag framför proprietära lösningar.

–Vårt nya containererbjudande kommer att hjälpa företag att omfamna smidig applikationsleverans genom kraften i Linux Containers och Docker, genom att möjliggöra fri rörelse av applikationer över molnet, virtuella och fysiska miljöer, vilket är en nyckelfaktor för det öppna hybridmolnet, kommenterade Red Hats Paul Cormier bolagets strategi kring tekniken när den lanserades förra året.

Så här beskriver Red Hat nu det nya:

Red Hat Atomic Enterprise Platform utgår från samma kärna som Red Hat OpenShift Enterprise 3 och inkluderar Docker som format för Linux-containrar och Kubernetes för orkestrering. Genom lanseringen av Red Hat Atomic Enterprise Platform kan Red Hat erbjuda världens mest kompletta integrerade produktfamilj för öppen källkods-baserad containerteknik. Plattformen spänner från Red Hat Enterprise Linux, över en scale-out-plattform för container-orkestrering, till fullskaliga tjänstebaserade plattforms- och infrastrukturlösningar (PaaS och IaaS). Lösningen erbjuder förenklad portabilitet av containerbaserade applikationer över hybrida moln.

Red Hat Atomic Enterprise Platform är tillgänglig via Red Hats Partner Early Access Program.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>