Refurbished Cisco – Återanvändbar IT utrustning
Hem Nyheter Refurbished Cisco – Återanvändbar IT utrustning

Refurbished Cisco – Återanvändbar IT utrustning

Publicerat av: Redaktionen

Många individer, företag och organisationer investerar i nya och inte sällan onödigt dyra IT-lösningar. Många ledare gör misstaget att lägga helt orimliga summor.

Stockholm Stad spenderade exempelvis hundratusentals kronor på att skapa ett typsnitt till sin logotyp. Detta är något som kritiserats av både kommunens invånare och företagsledare som hos Klarna.

Skäliga nätverkslösningar

Refurbished Cisco – Återanvändbar IT utrustning 2Nätverk är ett ganska typiskt område där man ofta kan komma undan mycket billigare. Det gäller inte minst mindre eller medelstora företag som har helt normala krav på IT. Bygger man sin infrastruktur kostnadseffektivt så säger det sig självt att man får mer pengar över till andra saker som driver företaget framåt. Vill man ha en stabilt nätverk anpassat för professionella ändamål är begagnade komponenter från Cisco att rekommendera. Cisco är en välkänd global storspelare inom nätverk och används av kommuner, grundskolor, universitet, företag och andra organisationer i Sverige.

Cisco har högt i tak gällande stabilitet, säkerhet och funktionalitet. I jämförelse med routrar för vanliga konsumenter som t.ex. Asus och Netgear erbjuder man ofta mer inställningar för bland annat DNS, brandvägg och VPN. I somliga fall finns det en inbyggd brandvägg i hårdvaran som kan een högre standard än brandväggar för konsumenter.

För- och nackdelar

Nackdelen med att skaffa begagnad IT är väl att livslängden kan vara kortare och att den som har exceptionellt höga krav eller expanderar snabbt inom en viss sektor kanske får ett ökat behov och måste byta upp sig. Den självklara fördelen är att teknik som varit defekta eller returnerade av någon anledning blivit tillfixade och fungerar fläckfritt vid försäljning. Man får alltså en hel fungerande produkt som det inte är något fel på.

Samtidigt är detta ett etiskt och klimatsmart alternativ som absolut kan vara värt att överväga. Det är ingen hemlighet att isarna Arktis smälter och att vi människor måste ta ansvar för miljön (oavsett politisk åskådning) om det föreligger konkreta klimathot i framtiden. Det gäller förstås inte bara stora organisationer eller statsapparater. Vem som helst kan föregå med ett gott exempel och att återanvända saker som privatperson eller företag är ett utmärkt exempel på det.

En annan fördel är att Cisco erbjuder certifieringar för partners som vill erbjuda begagnad och renoverade produkter. Det här är en kvalitetsstämpel där kunden kan vara trygg med att deras köp håller måttet. Det finns däremot en större risk att saker inte håller om man inte handlar hos en riktig ”parter”. Särskilt riskabelt kan det vara om handlar sin infrastruktur från exempelvis Kina på Ebay eller hos mindre seriösa kedjor eller leverantörer utomlands.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>