Region Stockholm väljer Tietoevry för att accelerera den digitala transformationen med hjälp av hybrid cloud
Hem NyheterFöretagsnyheter Region Stockholm väljer Tietoevry för att accelerera den digitala transformationen med hjälp av hybrid cloud

Region Stockholm väljer Tietoevry för att accelerera den digitala transformationen med hjälp av hybrid cloud

Publicerat av: Redaktionen

Tietoevry och Region Stockholm utökar sitt strategiska samarbete och ingår ett outsourcingkontrakt för att omvandla regionens hela IT-infrastruktur och applikationsmiljö.

Inom avtalet kommer Tietoevry att leverera ledande hybrid-cloud- och AI-ops-lösningar, som en del av en kostnadseffektiv, framtidssäker och sammanhållen leveransmodell.

Kontraktet gäller i fem år, med möjlighet till förlängning om ytterligare sju år och har ett totalt kontraktsvärde om cirka en miljard kronor.

Avtalet säkerställer ett agilt och kostnadseffektivt upplägg som gör det möjligt för Region Stockholm att fokusera på sin kärnverksamhet, samtidigt som medborgare och personal får tillgång till moderna digitala tjänster och tech lösningar. Region Stockholm är en av Sveriges största arbetsgivare med 45 000 medarbetare.

Region Stockholm väljer Tietoevry för att accelerera den digitala transformationen med hjälp av hybrid cloud”Vi är väldigt stolta att vara Region Stockholms strategiska partner för att framtidssäkra IT-miljön och ge medborgarna moderna digitala tjänster med våra världsledande lösningar inom hybrid-cloud och AI-ops. Med vårt nordiska team och lokala kapacitet garanteras Region Stockholm en digital suveränitet över sin data och säkrar regelefterlevnad. Det är en mycket viktig affär för oss som bevisar att Tietoevry är den ledande lokala partnern för att accelerera digital transformation inom svensk offentlig sektor, säger Johan Torstensson, Sverigechef Tietoevry.

Region Stockholm baserade sin upphandlingsutvärdering på olika nyckelkriterier och genom att bedöma kundreferenser. Tietoevry tilldelades kontraktet baserat på bästa förhållandet mellan pris och kvalitet, där Tietoevry hade både det lägsta priset och den bästa kvaliteten.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>