Rejlers förvärvar finsk teknikkonsult inom cybersäkerhet
Hem Säkerhet Rejlers förvärvar finsk teknikkonsult inom cybersäkerhet

Rejlers förvärvar finsk teknikkonsult inom cybersäkerhet

Publicerat av: Redaktionen

Rejlers stärker erbjudandet inom dataskydd, informationssäkerhet och cybersäkerhet i verksamhetskritiska miljöer och förvärvar konsultverksamheten Three Kings av Flamia Oy i Finland.

Three Kings är specialiserade på säkerhetslösningar inom förnybar energi.

– Utan dataförbindelser går det inte att styra energiproduktionen och starta upp efter avbrott. Säkra dataförbindelser är oerhört viktiga för vårt energisystem. Vi hjälper våra kunder i energiomställningen och med detta förvärv säkerställer vi uppbyggnaden av pålitliga och driftsäkra dataförbindelser till exempelvis vindkraftsparker. Jag önskar våra nya medarbetare varmt välkomna, säger Rejlers Finlands vd Mikko Vaahersalo.

– Hotbilden har stärkts inom energi och infrastruktur under det senaste året. Som en del av Rejlers kan vi ännu bättre stötta dessa verksamheter och övriga kunder vad gäller informationssäkerhet och cybersäkerhet, säger Three Kings vd Ismo Karttunen.

Rejlers förvärvar finsk teknikkonsult inom cybersäkerhet– Rejlers erbjuder sedan tidigare energibolag och vindkraftparker dygnet-runt övervakning av anslutningar till elnätet från sin övervakningscentral. Som ett nästa steg kommer vi att utreda hur vi kan utveckla övervakningscentralen inom cybersäkerhet, för att stödja våra kunder också inom detta område, säger Timo Holmberg, som leder divisionen för energi och infrastruktur på Rejlers Finland.

Three Kings konsulter kommer att ingå i divisionen för energi och infrastruktur med tjänster såsom modernisering och effektivisering av energisystem samt att skapa en trygg infrastruktur inom trafik och telekommunikation.

Omkring 250 personer arbetar inom energi och infrastruktur hos Rejlers i Finland.

Parterna har tecknat avtal och verksamheten konsolideras från och med februari 2023.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>