Hem Nyheter Rejlers förvärvar Geosigma

Rejlers förvärvar Geosigma

Publicerat av: Redaktionen

Rejlers förvärvar 100% av aktierna i det svenska teknikkonsultbolaget Geosigma Holding AB som totalt förväntas omsätta cirka 175 miljoner kronor under 2020.

Rejlers förvärvar Geosigma 2

Jenny Edfast och Per Aspemar lågupplöst

Geosigma är främst känt för sin ledande kompetens inom berg, hydrogeologi och förorenad mark men har även etablerade marknadspositioner inom geoteknik, mark/gata/VA-projektering samt bygg- och anläggningskonstruktion. Geosigma stärker Rejlers erbjudande inom dessa tillväxtområden som härigenom ökar sin exponering mot offentliga beställare.

Geosigma, grundat 1991, har kontor i centrala Stockholm, Uppsala och Göteborg. Bolaget erbjuder tjänster inom miljö, vatten, berg, geoteknik, mark/gata/VA-projektering, landskapsarkitektur samt bygg- och anläggningskonstruktion. Geosigma är mest känt för sin ledande kompetens inom berg, hydrogeologi och förorenad mark. Bolaget har drygt 140 medarbetare och förväntas omsätta cirka 175 miljoner kronor under 2020. EBITA-marginalen väntas uppgå till cirka 8 procent för samma period. Bland Geosigmas största kunder finns Trafikverket och Svensk Kärnbränslehantering.

Köpeskillingen uppgår till cirka 172 miljoner kronor och betalas med kontanta medel. Konsolidering av Geosigma sker från och med 1 december 2020. Geosigma bildar från första dagen en ny division i Rejlers Sverige AB med Geosigmas vd Per Aspemar som divisionschef och medlem av Rejlers Sveriges ledningsgrupp. Rejlers Sverige får med Geosigma sin femte branschfokuserade division och täcker Sverige genom närmare 40 kontor från Malmö till Luleå. Förvärvet av Geosigma medför transaktions- och integrationskostnader om cirka 5 miljoner kronor i det fjärde kvartalet 2020.

“Förvärvet av Geosigma stärker den interna expertisen och vår position inom miljö och samhällsbyggnad och vi kan nu erbjuda våra kunder inom industrin, energi, byggnad och infrastruktur konsulttjänster i form av helhetslösningar. Med detta förvärv kan vi ännu bättre stötta våra kunder genom ett omfattande djup och stor bredd i kompetens”, säger Jenny Edfast, vd för Rejlers Sverige AB.

“Jag ser väldigt positivt på att Geosigma blir en del av just Rejlers. Rejlers har en bolagskultur som liknar vår med en bra blandning av affärsmässighet, lärande och det personliga. Som en del av Rejlers kan vi erbjuda våra kunder ett bredare utbud av tjänster och fortsätta vara en högt värderad partner med hög expertis och pålitlighet som vårt signum”, säger Per Aspemar, vd för Geosigma Holding AB.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>