Hem Nyheter Resan upp i molnet gynnar Commaxx och Citrix´s kunder

Resan upp i molnet gynnar Commaxx och Citrix´s kunder

Publicerat av: Redaktionen

Det ökade intresset för molntjänster har givit Commaxx och dess partner Citrix en bra skjuts framåt.

Resan upp i molnet gynnar Commaxx och Citrix´s kunder 2

Wille Sjöberg, försäljningsdirektör på Commaxx Sverige

Under föregående år ökade Commaxx sin omsättning med ca 30 procent. Även Citrix ökade sin omsättning och aktiekursen har gynnats av distansarbetet. Första halvåret 2020, var enligt den nytillträdda sverigechefen Suzana Drakulic en period som kommer gå till historiaböckerna.

Commaxx, den ledande värdeadderande distributören i Norden inom kundlösningar för virtualisering, moln- och säkerhetslösningar, upplever en fortsatt stark tillväxt på den nordiska marknaden. 2019 ökade företagets omsättningar med cirka 30 procent. En anledning till ökningen är att det gått bra för de säkerhetsföretag som finns i Commaxx portfölj. En annan att det lossnat för de molnbaserade tjänsterna.

– Vi har tillsammans med våra partners och leverantörer lyckats med omställningen till molnet, inte minst Citrix, säger Wille Sjöberg, försäljningsdirektör på Commaxx Sverige. Commaxx har upprätthållt sin fokusering på Citrix och på säkerhetslösningarna som båda är tillväxtområden. Vi har som del av detta attraherat fler återförsäljare vilket också bidragit till det fina resultatet.

Resan upp i molnet gynnar Commaxx och Citrix´s kunder 3

Suzana Drakulic, nytillträdd Sverigechef på Citrix

Citrix har först och främst stora och medelstora företag och organisationer som kunder som påbörjat moderniseringsresan för sin IT.

Bland behoven som står högst i kurs, är de anställdas krav på flexibilitet och användarvänlighet och där har Citrix individfokuserade och säkra molnbaserade arbetsplats och nättjänster blivit en bra matchning. Förutom att möta de anställdas förväntan på sin it-arbetsplats, så bidrar det även till ökad produktivitet och ett mycket mer miljövänligt alternativ!

– Mjukvarubranschen ställer om till en abonnemangsbaserad lösning och i vårt fall handlar det bland annat om att kunderna vill ha arbetsplats som tjänst och det i en hyresmodell, berättar Suzana Drakulic, nytillträdd Sverigechef på Citrix. Det här året har fortsatt med ett mycket stort intresse för Citrix. Våren har ju varit mycket speciell med ett ökat intresse för att komma åt sin information på ett säkert sätt var man än är och från vilken enhet som. Något som vi är mycket stolta över att kunnat hjälpa alla kunder med.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>