Ricoh lanserar sin första egna 3D-skrivare
Hem Produkt Nyheter Ricoh lanserar sin första egna 3D-skrivare

Ricoh lanserar sin första egna 3D-skrivare

Publicerat av: Redaktionen

ricohRicoh lanserar RICOH AM S5500P vår första 3D-skrivare som lanseras under varumärket Ricoh. Den premiärvisas påFormnext i Frankfurt, Tyskland, den 17-20 november, och kommer att finns tillgänglig till försäljning i Europa i mitten av 2016.

RICOH AM S5500P är en professionell höghastighetsmaskin som möter kvalitetskrävande produktdesigners specifika och innovativa tillverkningsbehov. Det är en 3D-skrivare som kan skriva ut med material som polyamiden PA6 och polypropen som är strategiskt viktiga för tillverkare inom fordonsindustrin.

RICOH AM S5500P producerar högupplösta hållbara mekaniska föremål med en additiv tillverkningsmetod som kallas SLS (Selective Laser Sintering). När den här tekniken används är det ett pulver som strålas med laser, en process där fasta partiklar sammanfogas till ett större objekt, så kallad sintring. Förutom pulverpolymer som PA 11 och PA12 som främst används med SLS-metoden kan även de vanligare och mycket funktionella materialen PA6 och PP (polypropen) användas. Maskinen kan till exempel tillverka bildelar för funktionsprototyper och även slutprodukter. Ricoh AM S5500P har en imponerande byggvolym på 550 × 550 × 500 millimeter och kan tillverka flera delar samtidigt eller större föremål.

I september 2014 lanserade vi vår additiva tillverkning men fram till nu har vi bara sålt tredjepartleverantörers 3D-skrivare samtidigt som vi har erbjudit additiva tillverkningstjänster, allt från konsultation och 3D-design till tillverkning. Nu vill vi lägga till 3D-skrivaren RICOH AM S5500P till vår omfattande lista tjänster inom det här området.

Den heltäckande support som Ricoh erbjuder företag och organisationer som vill utforska vad additiv tillverkning kan erbjuda dem omfattar:

  • Design och applikations-/ingenjörstjänster
  • Snabba funktionsprototyper
  • Materialvetenskap och -expertis
  • Additiv tillverkning
  • Efter-/ytbehandlingstjänster
  • Säljstöd efter försäljning

Ricoh har samarbetat med Aspect, Inc för att ta fram RICOH AM S5500P. Efter lanseringen kommer vi att fortsätta vårt samarbete för att utveckla märkesmaterial och för att förbättra funktionaliteten.

Ricoh på Formnext 2015 i Frankfurt
Ricoh ska vara med på Formnext, den internationella mässan och konferensen kring additiva tillverkningsmetoder och verktyg. Experter kommer att finnas på plats under hela eventet. Ricoh ställer ut i hall 3.1, monter D20. Där visar Ricohs experter RICOH AM S5500P:s olika funktioner och våra lösningar för konstruktion och tillverkning.

– Lanseringen av RICOH AM S5500P inleder en ny epok för Ricoh och det är en milstolpe i den additiva tillverkningsindustrins utveckling. Som företag har vi alltid varit engagerade i innovation och vi stödjer företag som vill utvecklas digitalt. Vi är glada att vi kan bidra med nya strategier och introducera en ny kraftfull produkt på marknaden tillsammans med omfattande heltäckande tjänster. Vi ser fram emot Formnext där vi ska visa RICOH AM S5500P:s funktioner, vilka högfunktionella material som kan användas och skapa flera stora föremål samtidigt. Vi ska även visa vår omfattande tjänsteportfölj, säger Tommy Segelberg, Nordic Operations Director för Ricoh PPBG.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>