Ricoh publicerar sin årliga hållbarhetsrapport
Hem Leverantör Ricoh publicerar sin årliga hållbarhetsrapport

Ricoh publicerar sin årliga hållbarhetsrapport

Publicerat av: Redaktionen

Ricoh meddelar att vår integrerade hållbarhetsrapport 2016 nu är offentlig. Ricoh Group har tagit fram en hållbarhetsrapport varje år sedan 2012.

Ricoh publicerar sin årliga hållbarhetsrapport 2Rapporten är en integrerad översikt över finansiell och icke-finansiell information om koncernens samhälls- och miljöarbete.

– Från och med verksamhetsåret 2017 blir hållbarhetsredovisning ett lagkrav i Sverige. Riksdagen har antagit den omdiskuterade lagen om krav på att företag med fler än 250 anställda ska upprätta en hållbarhetsrapport. Lagändringen gäller från och med den 1 december 2016. Och Ricoh Sverige kommer i och med den globala hållbarhetsrapport som redan görs, att ha en bra grund att utgå ifrån när vi nu ser över hur vår lokala rapportering kommer att se ut för Ricoh Sverige, säger Nina Palm, Compliance & CSR Coordinator, Ricoh Sverige.

Rapporten för Ricoh Group syftar till att synliggöra sociala och miljörelaterade aspekter av koncernens verksamhet. En informativ överblick över de aktiviteter som görs för att skapa och höja verksamhetens värde för alla intressenter, inklusive aktieägare och investerare. Budskapen från högsta ledningen ligger till grund för Ricoh-koncernens visioner och policyer.

Rapporten innehåller ett avsnitt som visar processen för hur Ricoh försöker att uppnå detta, och som presenterar vilka ledningsresurser som investerats i företagsaktiviteter, och det faktiska resultatet. Dessutom finns strategier för varje verksamhetsdomän med för att fördjupa läsarens förståelse, liksom alla framsteg som gjorts. Rapporten belyser även Ricohs tekniska möjligheter, kundkontaktnät och tjänster för ökad hållbarhet som kan hjälpa läsarna att få bättre insikt i Ricohs värdeskapande arbete.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>