Ricohs första egna 3D-skrivare släpps nu i Europa

Nu kan företag i Europa öka takten på sina innovationsprogram. Europalanseringen planerades till mitten av 2016 men den sker redan nu eftersom marknadens intresse har varit högt.

Skrivaren Ricoh AM S5500P är en SLS-skrivare och den kan tillverka flera delar samtidigt vilket höjer produktiviteten på prototyptillverkningen.

Ricoh AM S5500P är en högkvalitativ produkt framtagen för att hjälpa företag med specifika tillverkningsbehov. Den kan skriva ut med material som polyamid och polypropen som är strategiskt viktiga inom tillverkning, särskilt för bilindustrin. Nu finns maskinen tillgänglig i Storbritannien, Tyskland, Italien, Spanien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna.richoho

 

Flera delar samtidigt
Den generösa byggvolymen gör det möjligt att tillverka större komponenter eller flera mindre delar i en och samma körning. Det smarta skrivarhuvudet matar nytt pulver från båda sidor av patronen för att ge konsekvent tätare och högkvalitativa delar. Systemet innehåller flera stödmekanismer som bidrar till en hög tillförlitlighet och skrivaren levereras med Ricohs egna förkonfigurerade inställningar för Ricoh-godkända material. Via systemprogramvaran får användare ändå tillgång till alla inställningar så att anpassningar efter egna parametrar kan göras.

– Tillgängligheten till RICOH AM S5500P och relevanta tjänster för att tillverka funktionsprototyper och slutprodukter innebär att europeiska företag nu har en samlad kontaktpunkt för allt som har med additiv tillverkning att göra. Det gör det lättare att förstå och implementera en lösning som kan bidra till förbättrad effektivitet och produktivitet. Det underlättar för de företag som vill ge sig in i ett nytt affärsområde. Med tanke på den relativt splittrade marknaden är det ett viktigt steg i utvecklingen eftersom innovationsföretag nu kan få sina tillverkningsbehov tillfredsställda med en tillverkning efter efterfrågan av både reservdelar och prototyper, säger Tommy Segelberg, Nordic Operations Director för Ricoh PPBG.

RICOH Rapid Fab
Som en del av satsningen på additiv tillverkning, centrerat kring 3D-skrivare, har Ricoh Europe nyligen öppnat sin första Rapid Fab-anläggning i Telford, Storbritannien. Det gör det möjligt för våra kunder att dra nytta av Ricohs expertis inom områden som rådgivning, utbildning, konstruktion, tillverkning, efterbehandling, -bearbetning och besiktning. I anläggningen hålls också demonstrationer för att kunder ska få möjlighet att se Ricohs senaste teknik och innovationer. Kunder kan använda anläggningen som en utställningslokal för att se och känna på de tillverkade produkterna eller dra nytta av 3D-utskriftstjänsten med egna data. Anläggningen RICOH Rapid Fab underlättar ofta tidskrävande och kostsamma processer så att våra kunder kan fokusera på sin kärnverksamhet.

Post Comment