Riksdagsutskott hos Smartsign

Riksdagens arbetsmarknadsutskott har studerat mångfald och tillväxt hos mjukvaruföretaget Smartsign.

Förre arbetsmarknadsministern Elisabeth Svantesson, vice ordförande i utskottet, kunde här se hur Smartsign arbetar för att integrera medarbetare i företaget. Företagets personal talar engelska och anställer folk från de länder där de expanderar.

smartsign 3Elisabeth Svantesson leder också moderaternas integrationspolitiska arbetsgrupp som arbetar för att förbättra och utveckla integrationen och fick alltså möjlighet att studera integration i verkliga livet.

Förutom besöket på Smartsign besökte man också IKEA för att titta på hur man där arbetar med mångfald vid rekrytering.

– Kulturell kompetens är oerhört viktigt för oss och därmed är det naturligt att vi arbetar med den lokala kompetens som finns i olika länder, säger Smartsigns vd Martin Romanowski. Finns vi på den tyska marknaden ska vi ha en tysk som arbetar för oss där.

– Som företagare måste man vara vaken för olika kulturer och hur vi kan samarbeta och acceptera varandras synsätt. Vi expanderar nu på flera marknader med hjälp av globala distributörer och återförsäljare och det har vi kunnat göra framgångsrikt genom vår satsning på integration, säger Martin Romanowski.

Post Comment