Roboten iMow klipper mer än någonsin och kommer i ny skepnad
Hem Nyheter Roboten iMow klipper mer än någonsin och kommer i ny skepnad

Roboten iMow klipper mer än någonsin och kommer i ny skepnad

Publicerat av: Redaktionen

iMow som tidigare prisats i flera tester för robotgräsklippare har med de nya modellerna RMI 422 och RMI 632 inte bara uppgraderats med flertalet produktförbättringar, de byter även färg från grön till orange när de tidigare VIKING produkterna numera går in under varumärket STIHL.

Roboten iMow klipper mer än någonsin och kommer i ny skepnad

Förändringen innebär bland annat att klippkapaciteten för den mindre roboten utökas med 300 m².

Trädgårdssäsongen 2019 får iMow två nya modeller av den prisade robotgräsklipparen iMow. Både 4-serien, som riktar sig till den mindre trädgården, och 6-serien, som har högre kapacitet, får förbättrade egenskaper. Som trädgårdsägare får man fler antal klipptimmar i veckan som gör att robotgräsklipparen klarar av att hantera större ytor. Den mindre modellen RMI 422 klarar nu av 800 m²samtidigt som den största roboten RMI 632 PC hanterar trädgårdar och grönytor upp
till 5 000 m².

– Vi har gjort en generationsväxling av iMow och optimerat och förbättrat en redan bra robotgräsklippare. iMow har fått ett starkare skydd för att undvika att fukt, smuts och grässtrån tränger in i roboten och skapar slitage, säger Johan Broström, iMow-specialist på STIHL.

Orange är det nya gröna

Från och med juli 2018 ingår alla tidigare VIKING produkter under STIHLs varumärke. Det betyder att de nya modellerna av iMow kläs i STIHLs klassiska orange färg, istället för VIKINGs gröna. I och med förändringen satsar STIHL ännu mer på iMow och ökar investeringarna i det tekniska laboratoriet vid utvecklingscentret och produktionen i österrikiska Langkampfen. Testcentret har faciliteter för att utveckla och testa kommande modeller av iMow, där man även har byggt ett stort grönyteområde med alla tänkbara hinder som en robotgräsklippare ska kunna bemästra.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>