RYMDFÖRETAGET I.S.A.A.C. FORTSÄTTER ACCELERERA MED NYA INVESTERARE – HÉLÈNE BARNEKOW, FÖRRA VD:N PÅ TELIA OCH MICROSOFT, GÅR IN
Hem Kvinnor på Kanalen RYMDFÖRETAGET I.S.A.A.C. FORTSÄTTER ACCELERERA MED NYA INVESTERARE

RYMDFÖRETAGET I.S.A.A.C. FORTSÄTTER ACCELERERA MED NYA INVESTERARE

Publicerat av: Redaktionen

Rymdindustrin växer så det knakar och spås vara på väg mot en trillion-dollar-bransch.

Mycket av den kunskap vi har samlat på oss i rymden kan vi applicera för att skapa nya affärsmöjligheter och för att lösa utmaningar här på jorden – inte minst i många av våra akuta hållbarhetsutmaningar.

Rymden kan rädda jorden.

De smartaste investerarna hoppar på redan nu, för att försäkra sig om en del av kakan. Välkända svenska näringslivstoppen Hélène Barnekow går nu in i nystartade svenska rymdföretaget I.S.A.A.C. som bland annat har astronaut Christer Fuglesang på ägarlistan (samt i rollen som senior advisor), rymddesignern Cecilia Hertz och entreprenören Mattias Hansson som grundare.

-Jag såg internet-revolutionen hända och verkade mitt i den. Och nu kan vi se samma skeende inom rymdbranschen. I.S.A.A.C. är en perfekt plats för mig att tillse att jag inte missar något viktigt i utvecklingen av ytterligare en ny och super-spännande bransch som kommer kunna ha stor impact i många viktiga områden, säger Hélène Barnekow om sin investering i omtalade svenska rymd-start up:en I.S.A.A.C.

Civilekonomen Hélène Barnekow har en gedigen bakgrund, med globala topp-positioner hos bland annat Sony Ericsson, EMC Corporation, Telia Company och Microsoft. Bland annat som VD hos de två sistnämnda.

-Det är lätt att förstå hur glada vi är att få med oss den här urkraften på vår gemensamma resa framåt. Hélène Barnekow har en gedigen förståelse för teknik och affärer samt en naturlig nyfikenhet som kommer att gagna I.S.A.A.C. och därmed våra kunder, säger Mattias Hansson, VD och medgrundare i I.S.A.A.C. och den som genomfört den första sådd-rundan.

RYMDFÖRETAGET I.S.A.A.C. FORTSÄTTER ACCELERERA MED NYA INVESTERARE – HÉLÈNE BARNEKOW, FÖRRA VD:N PÅ TELIA OCH MICROSOFT, GÅR IN

Näringslivstoppen Hélène Barnekow går in som delägare i omtalade nya svenska rymdföretaget I.S.A.A.C. Foto: Ascension.as

Flera nya delägare har beslutat sig för att kliva på resan med I.S.A.A.C., för att ta del av den explosionsartade utvecklingen som rymdbranschen står inför. Några nya namn på ägarlistan är: Johan Sandstedt (Gapfiller), Jonas Andersson (Anderzson of Sweden) och Martin Jönsson (Museumtechnik, Berlin). Pengarna ska användas för att finansiera en ny AI-lösning.

Kundlistan växer också stadigt och innehåller nu bland annat Koenigsegg, Stilride, NREP, Jernkontoret, STUA och Stena Fastigheter, med flera – att annonseras den närmsta tiden.

-Efter alla mina år i rymdbranschen är det skönt att äntligen kunna konstatera: Det är inte svårtillgängligt längre, via I.S.A.A.C. kan alla vara med och ta del av rymdens tillgångar. Och att vi blir fler och fler kvinnor i rymdföretagen kommer också att leda till en positiv utveckling för alla, säger Cecilia Hertz, rymddesigner och grundare av I.S.A.A.C.

I.S.A.A.C. har ett erbjudande till företag och organisationer som vill testa på vad hittills dold rymdkunskap och avancerad forskning kan göra för affärsnytta hos just dom. Inom ramen för tjänsten Space for Agenda 2030 kan alla som vill få känna på hur rymdens möjligheter kan skapa innovativa affärer och radikal utveckling här på jorden.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>