Så 4K-satsar NEC i höst

Henrik Breda, NEC Display Solutions
Henrik Breda, nordisk säljchef hos NEC Display Solutions.

Nya produkter, utbildning och en specialsajt för partner. När NEC Display Solutions drar på sig höstskruden står 4K i centrum.

Som alla skärmleverantörer av rang satsar NEC stort på skärmar – och för all del projektorer – med 4K-upplösning i höst. Nordiske försäljningsdirektören Henrik Breda säger att efterfrågan hos kunderna ökar snabbt och att det är vad som driver deras satsning inom området. Företag inom CAD/CAM och hälso- och sjukvård hör till kundgrupperna med störst potential på kort sikt, tror han.

– Det är ett viktigt fokus för oss i höst i våra kommande kampanjer och också ett stort tema under vårt nordiska partnermöte i september, och tillägger att de har skapat en särskild mikrosajt för 4K UHD för att utbilda och informera säljkanalerna (www.4kuhd-nec.com).

För vilken typ av kunder är den här typen av skärmar främst lämpade?
– Vi ser många möjligheter för områden där korrekt bild- och färgåtergivning är avgörande, så som CAD/CAM, i detaljhandeln, inom hälso- och sjukvården. Tekniken lämpar sig även för applikationer som används vid avancerade kontrollrumslösningar och vid simulering samt för videokonferenslösningar.
– Gemensamt för våra kunder är att de ställer höga krav på mängden information som kan visas samtidigt som de kräver stor kompatibilitet med de senaste ingångskällor. Våra 4K UHD-lösningar kommer att förbättra informationsflödet med ökad grad av korrekt och detaljrik bildåtergivning vid olika betraktningsvinklar.

Vad behöver partner veta om tekniken och möjligheterna med den för att kunna bearbeta marknaden på bästa sätt?
– För att kunna erbjuda rätt lösning är det alltid viktigt att förstå kundens behov i kombination med att ha koll på den miljö där skärmarna eller projektorerna ska användas.
– Vi lägger stort fokus på att våra partners ska ha hög teknisk kunskap och god marknadskännedom för att kunna skräddarsy en AV-lösning för varje kund. Det innebär att våra partners kommer att lägga mycket tid på att utbilda kunden i skillnaderna mellan de olika existerande lösningar som finns inom 4K Ultra High Definition. Fel val av lösning kan få kostsamma konsekvenser.

Hur ser ni på konkurrensen? Vilka är era fördelar/styrkor?
– NEC är i dagsläget den enda leverantören som kan erbjuda helhetslösningar med 4K UHD, inom produktområdena skrivbordskärmar, storformatsskärmar, medicinska bildskärmar samt för projektorer. NECs professionella storformatsskärmar är även anpassade för 24/7-användning och ger en ljusstyrka på 500 candela. Dessa egenskaper gör dem extra lämpliga för användning i offentliga miljöer.

Hur märks 4K-satsningen på produktsidan?
– I höst uppgraderar vi flera av våra produktlösningar med 4K UHD i samband med lanseringarna av stationära bildskärmar som MultiSync EA244UHD och PA322UHD, storformatsskärmarna 84 tums X841UHD och 98 tums X981UHD samt för större projektorer så som NC1040L och NC1440L med den nya laserteknologin.

Post Comment