Så mycket är din gamla mobil värd

För andra året i rad presenterar mobiloperatören Tre sin lista på hur mycket pengar man kan få för sin gamla mobil vid köp av en ny.

Så mycket är din gamla mobil värd 1
Johan Johansson, vd Tre Sverige.

Den visar att det finns tusenlappar att spara genom att rensa i byrålådan. Men trots att miljontals gamla mobiltelefoner skräpar i svenska hem är det bara var fjärde som återvinner sin vid köp av en ny.

Nu delar Tre med sig av 2018 års lista på hur mycket pengar man får i avdrag på abonnemangskostnaden för sin gamla mobil vid köp av en ny. För vissa modeller från till exempel Apple, Samsung, Huawei och Sony kan det röra sig om flera tusenlappar i lägre månadskostnad.

– Det går att sänka sina abonnemangskostnader riktigt rejält genom att lämna in sin telefon när man köper en ny. För nyare modeller kan det röra sig om drygt hälften av hela abonnemangskostnaden. Samtidigt får också mobiler som lämnas in ett nytt liv eller återvinns på ett miljövänligt sätt, säger Johan Johansson som är vd på Tre.

En undersökning som Kantar Sifo har tagit fram på uppdrag av Tre visar också att fyra av fem svenskar äger gamla mobiltelefoner som inte längre används – och var fjärde person har över fyra stycken gamla mobiler hemma. Trots det visar undersökningen att det bara en av fyra återvinner en gammal telefon vid köp av en ny. Dock uppger nio av tio svenskar att de kan tänka sig att återvinna sin gamla mobiltelefon om det innebär att de får en lägre månadskostnad eller pengar tillbaka.

– Det enda man behöver göra är att ta med sin mobil till en av våra butiker, så får man en värdeuppskattning på sin telefon. Sedan får man den summan avdragen på sitt abonnemang, avslutar Johan Johansson.