Hem Nyheter Så spenderar miljardbolagen IT-budgeten 2021

Så spenderar miljardbolagen IT-budgeten 2021

Publicerat av: Redaktionen

Vi på Red Hat har frågat IT-ledare världen över om deras digitala mål för 2021.

Så spenderar miljardbolagen IT-budgeten 2021 8Vi var nyfikna på hur COVID-19 påverkade planeringen. Från juli till september frågade vi mer än 1 400 IT-proffs, varav de flesta kommer från företag med mer än $100 miljoner i årliga intäkter.

Digital transformation och säkerhet är prio nummer ett

Vilken inverkan har COVID-19 på digital transformation och IT-prioriteringar när vi närmar oss 2021? Det verkar som om många företag påskyndar sina digitala transformationsinsatser, även om vissa organisationer har varit tvungna att bromsa den helt under 2020.

Så spenderar miljardbolagen IT-budgeten 2021 9En majoritet av de tillfrågade säger att de är långt in i sitt transformationsarbete, varav 65% är i den ”omvandlande” fasen eller längre.

De främsta prioriteringarna för digital transformation som nämns av årets respondenter är innovation (23%), säkerhet (19%), UX (13%) och kostnadsreduktion (11%).

De fem högst prioriterade IT-finansieringarna nästa år är IT-säkerhet (45%), IT- och molnhantering (39%), molninfrastruktur (34%), optimering av befintlig IT (29%) och IT-automatisering (26%). (Den här frågan gjorde det möjligt för respondenterna att välja upp till tre av de bästa områdena snarare än ett enda fokusområde.)

På frågan om de resultat de hoppades uppnå var topp tre följande: förbättrade effektiviteter, förbättrad säkerhet och minskade kostnader med 37%, 32% respektive 30%. Återigen fick respondenterna välja upp till tre resultat snarare än ett enda önskat resultat.

Hybridmoln 2021

Mer än en fjärdedel av respondenterna (27%) beskrev sin molnstrategi som ”hybridmoln” för de kommande 12 månaderna, medan 17% sa att de hade en privat moln-första strategi och endast 12% planerade att standardisera på ett enda offentligt moln.

Så spenderar miljardbolagen IT-budgeten 2021 10Användningen av tre eller flera moln under de närmaste 12 månaderna förväntas hoppa avsevärt. Endast 22% av de tillfrågade säger att de använder tre eller flera molnplattformar idag, men en majoritet av respondenterna (51%) säger att de planerar att använda tre eller flera molnplattformar de närmaste 12 månaderna. Det kan vara så att COVID-19 avsevärt hämmade organisationernas planer på att utöka sin molnanvändning i år och de hoppas återuppta dessa planer 2021.

Maskininlärning är en enorm utmaning

Cirka hälften av de tillfrågade sa att de övervägde att använda artificiell intelligens / maskininlärning (AI / ML) under de närmaste 12 månaderna, men svarade att ”samarbete mellan team för att få modeller i produktion” och ”hantera AI / ML-verktyg och ramar” som de svåraste utmaningarna för att uppnå dessa mål – 28% vardera. Provisionsinfrastrukturen ansågs vara den största utmaningen med 24% och 18% ansåg tillgången till data som den största utmaningen för att få maskininlärning i produktion.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>