Hem Nyheter SaaS-bolaget TimeEdit väljer Monterro för att accelerera internationellt

SaaS-bolaget TimeEdit väljer Monterro för att accelerera internationellt

Publicerat av: Redaktionen

Monterro, den ledande investeraren i B2B-mjukvarubolag i Norden, har förvärvat en majoritet i svenska SaaS-bolaget TimeEdit.

SaaS-bolaget TimeEdit väljer Monterro för att accelerera internationellt 2

Johan Blomdahl, CEO, och Johan Hörnell, CTO, TimeEdit

Bolaget utvecklar och säljer ett flexibelt molnbaserat system som effektiviserar och optimerar schemaläggning och resursplanering på universitet och högskolor. TimeEdit är redan idag ledande i Norden och partnerskapet med Monterro ger företaget möjlighet att accelerera sin internationella expansion och bli global ledare.

-”Higher Education är ett område där det finns stora möjligheter för ytterligare digitalisering och vi ser att TimeEdit har mycket bra förutsättningar för att kunna bli globala marknadsledare inom sin nisch”, säger Gustav Lagercrantz, VD på Monterro och blivande styrelseordförande i TimeEdit. ”Monterros expertis är att stötta nordiska SaaS-bolag att skala upp och expandera internationellt, och därför är vi glada över att bli del av TimeEdits tillväxtresa. De är redan idag marknadsledande inom schemaläggning och resursplanering i Norden med ett fint varumärke, bra tillväxt och mycket nöjda kunder, så nu ska vi tillsammans ta nästa steg, både inom och utanför Europa”, fortsätter han.

TimeEdit har sitt huvudsäte i Göteborg, och bolagets plattform används redan idag av fler än 150 universitet och högskolor i Europa som med hjälp av TimeEdit enkelt kan optimera schemaläggning och resursplanering av lokaler, personal, kurser och tentor, även i de mest komplexa miljöerna.

-”Vi har sedan länge varit marknadsledande i Norden och är stolta över vår starka tillväxt tvärs Europa och framförallt i Benelux, där vi nu ser fram emot att få hjälpa universitet som UGent, TUEindhoven och Utrecht University att effektivisera sin schemaläggning och planering”, säger Johan Blomdahl, CEO för TimeEdit. “Vårt partnerskap med Monterro kommer vid helt rätt tidpunkt, vi har etablerat oss internationellt och nu är det dags att skala upp”, fortsätter han.

-”Vi står inför en extremt spännande digitaliseringsfas inom Higher Education, och ser att det finns behov att förbättra flera områden inom planeringsprocessen”, säger Johan Hörnell, CTO på TimeEdit. “Vi har alltid stått för innovation i branschen, och vi ser fram emot att fortsätta bygga ut vår svit av applikationer som i slutändan ger våra användare förutsättningar för en bättre utbildning”.

Monterro har sedan starten 2012 hjälpt flera SaaS-bolag att utvecklas och växa internationellt, såsom Lime, Itello och Outpost24. Bolaget skiljer sig från de flesta andra aktörer som bara tillför kapital.

-”Till skillnad från många andra investerare kan vi även bistå med strategiska vägval och operativ support. Vi har lång erfarenhet av att själva bygga SaaS-bolag och ta dem internationellt, vilket är något alla våra portföljbolag kan dra fördel av”, säger Gustav Lagercrantz. ”TimeEdit har en stark och ambitiös ledningsgrupp som vi verkligen ser framemot att jobba med”, fortsätter han.

-”Vi fick kontakt med Monterro för flera år sedan och har sett hur de hjälpt andra mjukvarubolag att växa på ett framgångsrikt sätt. Nu är vi i ett skede där en investeringspartner som Monterro är helt rätt för oss”, säger Johan Blomdahl. ”De tillför både det kapital och den kompetens vi behöver för att skala upp TimeEdit till den globala marknadsledaren vi har all potential att bli”.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>