Safeture tecknar nyckelavtal med Insured Nomads

Safeture har ingått ett avtal med Insured Nomads, det första insurtech-företaget som fokuserar på distansarbetare, ”digitala nomader”, expats och resenärer.

Safeture tecknar nyckelavtal med Insured Nomads

Inledningsvis löper avtalet över tre år och ger Safeture 500 000 USD plus ytterligare intäkter som bygger på antalet användare.

Från och med den 1 april kan USA/EU-baserade Insured Nomads, med hjälp av Safetures teknik, erbjuda sina försäkringstagare en rad fördelar och tjänster som passar det nya sättet att arbeta på distans eller hemma. Det handlar om en kombination av försäkring, rådgivning, information, kommunikation samt positionering med tillgång till hjälp och stöd på plats.

– Detta är en nyckelorder för oss. Den tydliggör förändringen i ekonomin och att det är uppenbart att attraktiva arbetsgivare måste kunna erbjuda verkligt skydd även för anställda som sällan sätter sin fot på kontoret. Jag tror att vi kommer att se mycket mer av detta i framtiden, säger Magnus Hultman, VD i Safeture.

– Den globala livsstilen med distansarbete är en växande trend som accelererat tack vare pandemin. Genom att lägga till Safetures teknik, ger vi våra försäkringstagare en ökad nivå av säkerhet och omedelbart skydd, allt i en plattform anpassad till vår ”Juvo-upplevelse” säger Allen Koski, koncernchef and Chief Innovation Officer på Insured Nomads.

Även om hemarbete före pandemin ofta betraktades som en förmån, visar en nyligen genomförd undersökning av medarbetare och chefer inom HR, juridik, finans och fastigheter att 47% av de tillfrågade kommer att i framtiden tillåta distansarbete på heltid*. Det skapar efterfrågan på nya och bättre lösningar som garanterar att anställda kan känna sig trygga och säkra oberoende av arbetsplats.

Safeture är världsledande för att skydda anställda, oavsett var de befinner sig.