SailGP seglar vidare på Oracles moln
Hem NyheterMolntjänster SailGP seglar vidare på Oracles moln

SailGP seglar vidare på Oracles moln

Publicerat av: Redaktionen

Oracle och SailGP som är den främsta tävlingsserien för segelbåtar har byggt ut sin framgångsrika plattform för dataanalys, inför den andra säsongen som inleds på Bermuda 24 april.

SailGP seglar vidare på Oracles moln

SailGP använder Oracle Cloud Infrastructure (OCI) för att distribuera data till de åtta landslag som deltar i serien, samt till tv-bolag och tittare i hela världen.

Nya funktioner som införs till den kommande säsongen förbättrar de deltagande lagens prestationer och förmedlar spännande bilder från båtarna till tittarna.

”Vi fortsätter att flytta fram gränserna för vad som är möjligt med vår ledande tävlingsserie, både i vattnet och på land. Under den andra säsongen jobbar vi tillsammans med Oracle med ett antal innovativa molnbaserade lösningar. De kommer verkligen att förbättra tittarnas upplevelser och bidra till högre effektivitet för alla aspekter av vår verksamhet. De leder till anmärkningsvärda resultat, speciellt under tävlingsdagarna som blir till höjdpunkter vad gäller användning av data och teknik, och för uppfinningsrikedom”, säger Russell Coutts, vd på SailGP.

SailGP använder nu Oracle Stream Analytics för att tillhandahålla realtidsinformation, som tider och resultat, om tävlingarna. Med avancerade lösningar för att korrelera och berika data, samt maskininlärning, kan Oracle Stream Analytics fatta självständiga beslut baserade på 30 000 datapunkter som sänds varje sekund för en katamaran av typen F50. Oracle Stream Analytics samlar ihop och transformerar data till en enda ström, jämfört med de tio dataströmmar som SailGP använde den första säsongen. Det gör att det blir enkelt för de tävlande lagen att anpassa sina digitala kontrollpaneler (dashboards) med relevant taktisk information, vilket inkluderar öppna data från konkurrerande lag. Det gör att det blir enklare att kontinuerligt och omgående fatta beslut om tävlingsstrategi.

Strömmande data används för att skapa unika upplevelser för sekundära skärmar, så kallade ”second-screen”. Det gör att tittare kan få en djupare förståelse för lagens agerande under tävlingarna, tack vare realtidsuppdateringar av viktiga mätetal och förbättrade visning av data och analyser i SailGPs app och på SailGP.com.

OCI förväntas hantera 80 miljarder förfrågningar om data till Oracles molnregion i London, under de åtta tävlingarna. Där hanteras analyser och distribution av data till hela världen, allt inom två tiondelar av en sekund. Video och ljud från tävlingsbåtarna strömmas till molnregionen för omedelbar sändning, samtidigt som den lagras i Oracle Autonomous Data Warehouse (https://www.oracle.com/autonomous-database/autonomous-data-warehouse/). Produktionsteam på SailGPs huvudkontor använder den här information för att skapa innehåll som distribueras till mediabolag i 175 geografiska områden. Att SailGP för första gången kan koordinera all hantering av data och produktion på distans innebär stora kostnadsbesparingar, samt minskad miljöpåverkan eftersom stora produktionsteam med tillhörande utrustning inte behöver resa till varje tävling.

”SailGP är en av de mest dataintensiva sportligorna i världen och data finns i Oracles DNA. Det unika med vårt samarbete är de förbättrade lösningarna för att utvinna meningsfull information från enorma datamängder, och att det görs otroligt snabbt. När andra idrottsorganisationer inser vad SailGP kan åstadkomma kommer de snabbt att inse vilken fördel det är att ha en gedigen strategi för hantering av data”, säger Ariel Kelman, marknadschef på Oracle.

Oracle Cloud blir också motorn för SailGPs nya simulator. Lagens träning inskränks till bara några dagar innan tävlingarna, så simulatorn kan användas för att låta lagen segla alla tävlingar virtuellt, vart de än befinner sig. Simulatorn använder data från den första tävlingssäsongen för att göra förutsägelser och lösningar för visualisering körs på en virtuell arbetsstationer för grafik från Oracle. De tävlande kan inta olika positioner på en båt och utforska olika inställningar och tävlingsförhållanden. Seglingsentusiaster kommer att få uppleva spänningen det innebär att hantera en virtuell F50-katamaran under framtida SailGP-tävlingar, genom att tävla mot datorstyrda segelbåtar eller mot varandra.

SailGP passar också på att förlänga sitt samarbete med Oracle, inför starten av den andra säsongen.

”Under en nervkittlande första säsong vi fick se lag bryta igenom 50-knopsbarriären och sätta hastighetsrekord med hjälp av realtidsdata och analyser av dem som tillhandahölls av Oracle Cloud. Nu är jag mycket glad över att SailGP utökar sitt samarbete med Oracle som global partner för dataanalys under ytterligare tre år. Att ha tillgång Oracles globala infrastruktur gör det möjligt för oss att snabbt hantera enormt stora datamängder och att automatisera arbetsuppgifter, förbättra förutsägelser och identifiera incidenter och skillnader i prestationer mellan lagen”, säger Russell Coutts.

”Det SailGP och Oracle har åstadkommit genom att jobba tillsammans under en kort tid är extraordinärt och den här säsongen kommer vi att överträffa det. Jag ser fram emot att nå nya höjder när vi fortsätter på den inslagna vägen”, tillägger Ariel Kelman.

Den andra säsongen av SailGP inleds på Bermuda 24-25 april.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>