SailPoint och Proofpoint ingår partnerskap för att motverka säkerhetshot i dagens digitala arbetsliv

Mer än 90 procent av dagens hot börjar med ett till synes oskyldigt e-postmeddelande.

SailPoint och Proofpoint ingår partnerskap för att motverka säkerhetshot i dagens digitala arbetsliv 1SailPoint Technologies Holdings, Inc. (NYSE: SAIL), ledande inom identitetshantering, och Proofpoint, Inc. (NASDAQ: PFPT), ett ledande företag inom cybersäkerhet, ingår nu partnerskap för att skydda människors data och inkorg.

Som en del av detta partnerskap får gemensamma kunder ytterligare möjligheter att skydda högriskanvändare genom att identifiera dem och sätta lämpliga nivåer för tillgång till kritiska system och data.

Säker åtkomst till känsliga applikationer och data hotas nu mer än någonsin, bland annat genom riktade phishingmail och andra typer av skadliga attacker.

– Hackare är som inbrottstjuvar; om de vill bryta sig in kommer de in. När ett intrång väl inträffat är ytterdörren vidöppen, och risken är stor att angriparen kan göra enorm skada. CIO:er och CISO:er utmanas ständigt i att sätta säkerhetsprotokoll på plats för att förhindra att detta händer, säger Robert Herjavec, säger grundare och VD på Herjavec Group.

– Företag måste prioritera sina investeringar i cybersäkerhet och identitetslösningar. Genom att göra detta blir företag bättre rustade att ta till åtgärder som skyddar deras mest sårbara identiteter och tillgången som hackare har till känsliga företagsdata. Det är grundläggande för ett säkerhetsprogram, särskilt med den ökade accelerationen av digital transformation.

Genom den AI-drivna SailPoint Predictive Identity-plattformen tillhandahåller SailPoint kritiska och automatiserad synligheten som behövs för att kartlägga vem som har tillgång till vilka känsliga data och applikationer och huruvida den åtkomsten är berättigad. Tillsammans med Proofpoint’s Targeted Attack Protection (TAP) blir det en kraftfull kombination som automatiskt upptäcker, analyserar och blockerar e-posthot riktade mot dagens digitala arbetskraft.

Phishing-attacker ökade med 350 procent under COVID-19. SailPoints uppdrag är att säkert ansluta människor till de applikationer som de behöver för att kunna utföra sitt arbete på distans under bästa möjliga förutsättningar. En stor utmaning på dagens virtuella kontor är att identifiera vem som mest sannolikt är en måltavla för attacker. Att skydda dessa personer är absolut nödvändigt, säger Juliette Rizkallah, Chief Marketing Officer på SailPoint.

SailPoint- och Proofpoint-partnerskapet ser till att åtkomst till riktade applikationer och data automatiskt justeras när risk upptäcks.

– Angripare inriktar sig på enskilda individer för att få tillgång till kritiska system och data. Därför behöver organisationer kartlägga sina högriskanvändare, säger Bhagwat Swaroop, verkställande direktör för branschlösningar och affärsutveckling på Proofpoint.

– Varje person är unik, så också deras riskprofil. Vårt partnerskap med SailPoint gör det möjligt för gemensamma kunder att sätta lämpliga nivåer för åtkomst och därigenom förbättra säkerheten och minska riskerna betydligt. Insikten som vi tillhandahåller kring riktade individer och avancerade hot i kombination med SailPoints förmåga att tillämpa identitetsstyrning på dessa högriskanvändare hjälper till att utöka vårt People-Centric Security Framework.