Säkerhet går om innovation som högsta prioritet när den digitala transformationen fortsätter
Hem Säkerhet Säkerhet går om innovation som högsta prioritet när den digitala transformationen fortsätter

Säkerhet går om innovation som högsta prioritet när den digitala transformationen fortsätter

Publicerat av: Redaktionen

Resultaten från Red Hat’s nionde Global Tech Outlook-undersökning är här.

Data avslöjar var organisationer befinner sig i sina initiativ för digital transformation, prioriteringar för finansiering av IT och icke-IT-finansiering och utmaningar som de står inför.

1 700+ IT-ledare har undersökts världen över, inom olika branscher, för bättre förståelse för nya aspekter av teknikanvändning och trender.

Säkerheten är fortfarande prioritet #1

Det är ingen överraskning att säkerhet numera är den högsta prioriteringen för IT-finansiering världen över och i nästan alla branscher. 44% av de tillfrågade anser att det är den tredje högsta prioriteringen för finansiering, vilket är 8 procentenheter högre än den näst högsta prioriteringen, molninfrastruktur. Nätverkssäkerhet (40%) och molnsäkerhet (38%) var de högsta prioriteringarna, medan riskhantering för tredje part eller leveranskedja (12%) och personal för säkerhet och efterlevnad (13%) var de lägsta prioriteringarna.

Säkerheten stod också högst upp på listan i många andra kategorier. Molnsäkerhet var den främsta prioriteringen för molninfrastruktur (42%). Datasäkerhet och dataintegritet var den främsta prioriteringen för finansiering av analys (45%), vilket var en utmaning för artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML).

Automatisering av säkerhet (35%) slog automatisering av molntjänster (33%) och nätverksautomatisering (30%) som den främsta prioriteringen av automatisering. Tre av fyra respondenter har ”ökat något” eller ”ökat avsevärt” sina investeringar i att säkra applikationernas tillgång till andra applikationer, datakällor eller båda i år.

Prioriteringarna för digital transformation ändras

Säkerhet går om innovation som högsta prioritet när den digitala transformationen fortsätterTrots att det inte skedde några större förändringar i företagens digitala transformationsresor jämfört med förra året, ändrades de två främsta prioriteringarna för digital transformation avsevärt.

Under tidigare år har innovation varit det viktigaste målet för transformationen, men i år tog säkerheten den nya toppositionen.Question 2.2: If you were to characterize your absolute top priority for your company’s digital transformation in a single term, which of the following would best fit?

Med tanke på de många uppmärksammade säkerhetshot och dataintrång som skett i år är säkerhet naturligtvis en prioriterad fråga. Undersökningen visar dock att antalet företag som befinner sig i en accelererande fas av sina digitala omvandlingsinsatser har ökat (nu 23%), vilket visar att företagens innovationsplaner inte har minskat.

Kompetensbrist är fortfarande det största hindret för digital transformation

I likhet med förra året är den vanligaste utmaningen i samband med digital omvandling som företagen kämpar med kompetensbrist. Med ett ökande fokus på IT-automatisering, säkerhet och AI/ML är IT-cheferna oroliga för att framstegen i dessa viktiga initiativ kan stanna upp utan rätt kompetens och talang. Organisationskultur, människor och processer är lika viktiga som tekniken i sig för att lyckas med den digitala transformationen.

Bland prioriteringarna för finansiering utanför IT-området valde 37% av de tillfrågade både strategi för digital omvandling och teknisk/teknisk kompetensutbildning. Utbildning i personal- och processkunskaper kom på tredje plats (30%), med anställning och bibehållande av IT eller utvecklare strax efter (28%). Alla årets topprioriteringar för finansiering av icke-IT-frågor handlar om kompetenshöjning och personal, vilket kanske är ett tecken på att marknadsförhållandena utvecklas och att arbetsmarknaden är ansträngd, och att företagen måste bli mer kreativa när det gäller hur de inte bara definierar sin strategi och sina prioriteringar, utan också hur de rekryterar, behåller och vidareutbildar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00