Salesforce lyfter in molnet på mjukvaruleverantörernas topplista

Om du ännu letar tecken på tjänstetrenden levererar Gartner ett här: Salesforce är nu världens tionde största mjukvaruleverantörer. Och de är utan tvekan världens snabbast växande, enligt samma källa.

Salesforce försäljning växte med inte mindre än 33 procent mellan 2012 och 2013.

– Mjukvarumarknaden har genomgått en förändring de senaste fem åren och molnet är den största drivkraften och visar sig genom att tillverkare köper och erbjuder applikationer och infrastrukturlösningar som stöder molnmodellen och sakernas internet, sa analytiker Joanne Correia i ett pressmeddelande.

Big data och analytics är två (eller en) andra trender som tar sig uttryck i Gartners siffror över mjukvaruförsäljningen förra året. Oracle petar ner IBM från andraplatsen på listan över största leverantörer, och enligt analyshuset är det just dessa två områden som har lyft leverantören.

Men för att sätta saker i lite perspektiv; ettan Microsoft hade en försäljning 65,7 miljarder dollar. Oracle nådde inte ens upp till hälften av det med 29,6 miljarder.

VMware var för övrigt den nästa snabbast växande mjukvaruleverantören mellan 2012 och 2013, med en 14-procentig försäljningsökning.

Post Comment